Ben Hermans opäť trénuje

zdroj: twitter.com/Nieuwsblad_be

Priaznivci cestnej cyklistiky sa určite potešili správe, že sa ďalší cyklista dostal opäť do sedla po vážnom zranení. 31-ročný belgický jazdec Ben Hermans (:bmc:) sa vrátil na tréningy potom, čo sa mu prihodil nešťastný incident na tretej etape pretekov Okolo Poľska, 31. júla. Jazdec sa pomaly dostáva do tempa, aj tak si zasluhuje obdiv, keď uvážime, čím všetkým si musel prejsť. Spolu si priblížime aktuálne dianie okolo tohto cyklistu.

Čo sa vtedy stalo

Pri páde si vtedy zlomil pravé zápästie, ľavý palec na nohe a hrudnú kosť. Popritom mal zlomených viacero zubov. Stalo sa tak pri prvom zjazde v tej etape. Išlo o zjazd z vrchu Salmopol, kedy pretekári dosahujú vyššie rýchlosti a pády bývajú škaredé, ako sa o tom bohužiaľ presvedčil aj Hermans. Aktuálne výsledky ukazujú, že jazdec opäť naberá sily a hlavne chuť sadnúť si na bicykel aj po takomto páde.


twitter.com/LesoirSports

Ako sa mu darí v tejto sezóne

Benovi Hermansovi sa zo začiatku roka darilo a než sa mu stalo spomínané nešťastie v Poľsku, tak mal za sebou jednu zo svojich najúspešnejších sezón. Vo februári vyhral 2 etapy na tour v Ománe. Potom mal v apríli prvé zranenie na Valónskom šípe, známom valónskom preteku, kedy si zlomil rebro, čo ho vyradilo zo zvyšku klasiky. Do sedla nasadol až na Giro d’Italia, kedy skončil šiesty v 11. etape, ale následne nedokončil 19. etapu v Bormiu. Na budúci rok by mal jazdiť na profesionálnej kontinentálnej úrovni s Izraelskou cyklistickou akadémiou. Všetko závisí od toho, ako sa mu však podarí spamätať sa zo zranení v Poľsku a ako znovu naberie kondíciu a silu do ďalších pretekov.

Súčasný zdravotný stav

Lekár tímu BMC Racing, Max Testa, sa pre novinárov vyjadril, že môže jazdiť. Posledné výsledky z röntgenu ukazujú, že zlomeniny sa zahojili, takže môže postupne trénovať. Dôležité je, aby začal s postupnou záťažou, aby videl a hlavne sám cítil, ako jeho telo reaguje. Lekár tiež oznámil, že ak veci pôjdu dobre, tak možno behom 10 dní už budú môcť uvažovať o pretekoch a Hermans si bude môcť zostaviť plán pretekov na najbližšie obdobie.


twitter.com/QuipmoBike

Pár slov samotného cyklistu

Ben sa dal počuť, že sa cíti veľmi dobre a je spokojný, že sa mu kosti rýchlo zahojili. Nepociťuje, že by ho zranenia veľmi obmedzovali v sedle. Najviac pociťuje zlomené zuby. Boli mu dočasne opravené, ale stále má s nimi ťažkosti. Trošku cíti ešte stuhnutý krk, ale postupne sa mu aj ten uvoľňuje. Teší sa a dúfa, že onedlho už bude ako rybička. Na sedadlo nasadol už pred týždňom, kedy oficiálne dostal od lekárov zelenú. Predtým tiež nezaháľal, ale hneď ako mohol, tak pomaly cvičil, aby nestratil kondíciu. Ben dúfa, že najneskôr v októbri už bude naplno jazdiť.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár