Bernal mení plány, je Covid-19 pozitívny

Egan Bernal

zdroj: © Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Egan Bernal (:ins:) bol pozitívne testovaný na Covid-19. Iba niekoľko dní po skvelej jazde na Gire, kde dominoval a získal svoj prvý titul z tejto Grand Tour. Podľa stanoviska Ineos Grenadiers má Kolumbijčan mierne príznaky. PCR test bol robený štandardne pred odletom do domoviny. Cesta sa však musí odložiť, jeho priateľka Maria Fernanda je taktiež pozitívna a tak obaja putujú do karantény. Tú by mali stráviť v Monaku.



Rodák z Bogoty už dávnejšie oznámil, že sa nezúčastní Tour de France. Z jeho tímu budu lídrami Geraint Thomas (:ins:) a Richard Carapaz (:ins:). 24-ročný Bernal nepôjde ani na Olympiádu, no chystá sa Vueltu, kde by mohol skrížiť zbrane s Tadejom Pogačarom (:uae:). Pre fanúšikov by bitka nastupujúcej generácie mohla priniesť pekné preteky.

Stanovisko Ineosu

„Egan bude v izolácii v našej európskej základni. Bude dodržiavať príslušné epidemiologické nariadenia. Má mierne príznaky, no je v poriadku. Egan má stále v pláne návrat domov do Kolumbie. Až mu skončí karanténa, tak pôjde oslaviť svoj titul z Giro d’Italia.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár