Biniam Girmay z Eritrei sa zapísal do histórie cyklistiky

Biniam Girmay U23 2021

zdroj: twitter.com/UCI_cycling

Biniam Girmay (Eritrea) získal v piatok striebornú medailu v pretekoch s hromadným štartom kategórie do 23 rokov. Stal sa tak prvým jazdcom z Eritrei, ktorý sa postavil na stupne víťazov v histórii cyklistiky. Od roku 2013 je prvým Afričanom na pódiu, naposledy tam bol Louis Meintjes (Južná Afrika). Obaja pôsobia vo farbách Intermarché-Wanty-Gobert. 21-ročný mladík prestúpil do spomínaného tímu v auguste. O niekoľko dní zaznamenal svoj prvý veľký úspech v kariére, keď ovládol Classic Grand Besançon Doubs. Vo finiši tam porazil Andrea Vendrameho (:alm:).


Iba deň pred pretekami kategórie do 23 rokov bol zverejnený organizátor majstrovstiev sveta v cyklistike pre rok 2025. Organizáciu dostala do rúk Rwanda.

Biniam Girmay

„Od začiatku to bolo nervózne. Bol som však kľudný a vyhýbal sa pádom ako sa dalo. Mohol som sa spoľahnúť na tímových kolegov, za čo im zo srdca ďakujem. Videli sme, že sa niektoré štáty pokúšajú o hromadný dojazd a to nám vyhovovalo. Bol som sebavedomý, pretože posledné týždne som v záveroch ukázal dobré nohy. V poslednom kilometri to bolo náročné, no som hrdý ako som to zvládol. Strieborné miesto znemená pre Eritreu a celú Afriku veľa. Som presvedčený, že budúcnosť cyklistiky v mojej krajine je viac než dobrá. Posledné roky sme tvrdo pracovali a prinieslo to ovocie. Teším sa na majstrovstvá v Rwande, mojim cieľom bude dúhový dres pre majstra sveta. Som nesmierne rád, že som tento výsledok dosiahol v domovine môjho tímu. Intermarché-Wanty-Gobert mi podal pomocnú ruku a dali mi šancu jazdiť v profesionálnej cyklistike. Od začiatku ma podporovali a za to im patrí taktiež veľká vďaka.“

Biniam Girmay a záverečný šprint

Výsledky pretekov U23 s hromadným štartom

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár