Bitku gigantov v Dendermonde vyhral suverénne Van Aert

Cyklokros
Wout van Aert

zdroj: Kristof Ramon / Red Bull Content Pool

Dvanáste kolo cyklokrosového svetového pohára v belgickom Dendermonde ovládol Wout Van Aert (:tjb:). Belgičan v polovici pretekov zasadil rozhodujúci úder. Lucinda Brandová (Baloise Trek Lions) o svojom triumfe rozhodla v treťom kole, keď si vypracovala rozhodujúci náskok.

Trať – Dendermonde

Štart

Priebeh pretekov v Dendermonde

Najlepšie odštartoval Toon Aerts (Baloise Trek Lions), ktorý sa od prvých zákrut dostal do vedenia. Mathieu Van der Poel (Alpecin-Fenix) však nebol ďaleko, o priečku nižšie bol i ďalší veľký favorit Van Aert (:tjb:). Na konci prvého kola mala dvojica Aerts a Van der Poel menší náskok. Za nimi však už bol Wout Van Aert a pomaličky sťahoval. Na konci druhého kola už bola trojica pokope. Na štvrtom mieste s odstupom jazdil Quinten Hermans (Tormans).

Dotout- procycling

V treťom kole začalo byť jasné, kto bude v Derdemonde pánom. Van Aert začal udávať smrteľné tempo a vzdiaľoval sa súperom. Na konci kola mal 5 sekúnd náskok, no do stále ostávalo 5 kôl. Vo štvrtok kole sa situácia ukľudnila a trojica sa znova spojila. Za nimi už boli jazdci s 30-sekúndovou stratou. Po piatom kole sa znova nožnice roztvárali, Van Aert mal náskok 10 sekúnd a vyzeral nezastaviteľne.



Belgičan si záverečné kola kontroloval a nedopustil žiadne dramatizovanie pretekov. Do záverečného kola šiel Van Aert s náskokom 40 sekúnd a bolo jasné, kto dnes zvíťazí. Belgičan tak premenil 4 štarty na štyri prvenstvá. O druhom a treťom mieste bolo taktiež rozhodnuté. Van der Poel pripísal pri svojej premiére druhé miesto, tretí skončil Toon Aerts.

Rozhodujúci moment pretekov

Pódium – muži

Pódium – ženy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár