Lefevere: BORA chce Evenepoela, dokonca bola ochotná kúpiť celý tím Deceuninck – Quick-Step

Remco Evenepoel Peter Sagan

zdroj: twitter.com/sportwereld_be

Tím BORA – hansgrohe má veľký záujem o získanie jedného z najväčších talentov posledných rokov. Belgičan Remco Evenepoel z Deceuninck – Quick-Step má ešte stále zmluvu so svojím tímom. Majiteľ firmy BORA Willi Bruckbauer je dokonca ochotný zájsť tak ďaleko, že odkúpi celú stajňu manažéra Patricka Lefevereho.



Aktualizovaná správa: Ralph Denk odmieta niektoré Lefevereho tvrdenia o kúpe celého tímu

Lefevere uviedol, že až 26 jazdcom končí na konci tejto sezóny kontrakt. Tak funguje tím Quick-Step, jazdci dostávajú krátke zmluvy s nízkym platom a veľkými bonusmi za výsledky. Jedine najväčšie hviezdy Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Mauri Vansvenant a Yves Lampaert sú zaistení.

V stĺpčeku pre noviny Het Nieuwsblad Lefevere uvádza, že sa v januári stretol s manažérom tímu BORA – hansgrohe Ralfom Denkom.

„Denk posielal mojim jazdcom ponuky priamo jazdcom. Je to legálne? Áno, ale je to za hranicami morálnosti. Vysvetlil mi, že Willi Bruckbauer, zakladateľ firmy BORA, chce nadovšetko priviesť Remca Evenepoela. Najjednoduchšia cesta sa pre neho zjavne zdá kúpiť celý tím. Myslel to vážne, lebo ma vidí zohrávať úlohu pri rekonštrukcii tímu. Pokojne som mu vysvetlil kontext toho všetkého,“ píše Lefevere.



Tím Deceuninck – Quick-Step je zo 70 percent vlastnený českým milardárom Zdeňkom Bakalom, takže práve on bude mať rozhodujúce slovo v ďalších jednaniach.

„Mojou ambíciou je pokračovať v tíme sám a jednám s ďalšími sponzormi. V hlave mám termín 31. marca, kedy by som to mal doriešiť. Potom dám vedieť Denkovi. Zdá sa však, že nie je veľmi trpezlivý,“ uviedol Lefevere.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár