BORA – hansgrohe získala 19-ročného Wandahla a šprintéra Wallsa

Prestupy
Frederik Wandahl do BORA - hansgrohe

zdroj: twitter.com/GuiadeCiclismo

Tím BORA – hansgrohe dnes potvrdil dva nové prestupy mladíkov. Od novej sezóny bude za nemeckú zostavu jazdiť Frederik Wandahl (ColoQuick) a Matthew Walls.

Frederik Wandahl historicky najmladším jazdcom BORA – hansgrohe

Dán Wandahl je ročník narodenia 2001 a stane sa deviatym najmladším jazdcom vo World Tour. Momentálne však vo World Tour nikto mladší nie je. 19-ročný jazdec podpísal s Borou trojročný kontrakt. Prechod do úplne najvyššieho levelu sa udeje iba 12 mesiacov po tom, čo talent opustil juniorský tím. Medzitým sa držal na kontinentálnej úrovni v dánskej zostave ColoQuick.

Frederik Wandahl:

„Samozrejme, je to super. Je to obrovský úspech a je to niečo, o čom som ako dieťa sníval – dostať sa do World Tour a pretekať s najlepšími. Je to niečo, na čo som veľmi hrdý. Myslel som si, že budem ešte jazdiť za ColoQuick. Celkovo sa cítim, že som vyšiel na lepšiu úroveň. Zaujímalo sa o mne aj iné tímy ako Bora, ale viedol som s  nimi príjemný dialóg. Zameriavajú sa na vývoj jazdcov a nepošlú ma rovno na najväčšie preteky World Tour. Pridržiavajú ma pri zemi. Je samozrejmé, že som rozmýšľal, či to nie je príliš skoro. Mám ale pocit, že je to správna voľba,“ povedal mladík pre dánsky server feltet.dk.

Nemecký tím si ho vyhliadol po minuloročných výkonoch na talianskych pretekoch Trofeo Emilio Paganessi.

„Naším cieľom je, aby som sa čo najviac zlepšil a v budúcnosti vyhral napríklad Liége-Bastogne-Liége, čo sú moje obľúbené preteky. Osobne sa mi najviac páčia ardenské klasiky. Neviem, či sa vyviniem smerom na etapové preteky, ale Liége je niečo, o čom naozaj snívam.“

Matthew Walls konečne vo World Tour s BORA – hansgrohe

Matthew Walls do BORA - hansgrohe
Walls víťazí v etape Giro U23 | zdroj:

Vlani bol Brit Matthew Walls na stáži vo World Tour tíme EF Pro Cycling, ale ten si ho na ďalšiu sezónu nenechal a Walls pokračoval v kariére v dráhovej cyklistike. 22-ročný jazdec sa ukázal ako dobrý šprintér na vlańajšom Okolo Británie. Teraz je na ceste do BORA – hansgrohe, s ktorou podpísal už profesionálny kontrakt na tri roky.

Matthew Walls:

„Toto je, samozrejme, pre mňa veľká príležitosť. Tím počas posledných rokov výrazne vzrástol. V minulosti som jazdil na dráhe aj na ceste. Myslím si, že dráha mi poskytla vylepšiť si absolútnu rýchlosť, aby som bol úspešným šprintérom na ceste. Olympiáda v Tokiu ostáva mojím cieľom, ale moje priority sa teraz nachádzajú na ceste. BORA – hansgrohe vychovala mnoho špičkových šprintérov, čo mi dáva dostatok dôvery v nich. Ďakujem tímu za príležitosť,“ povedal Walls pre stránku bora-hansgrohe.com.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár