Bouhanni s agresívnym šprintom diskvalifikovaný

Nacer Bouhanni

zdroj: Eurosport

AKTUALIZOVANÉ O STANOVISKO UCI

Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic) bol diskvalifikovaný z nedeľňajších francúzskych pretekov GP Cholet – Pays De Loire. Francúz neostal svojej povesti nič dlžný. V plnej rýchlosti sa natlačil na Jakea Stewarta (FDJ), ktorý po strete s bariérou našťastie ostal na bicykli a nespadol, aj keď to vyzeralo veľmi nebezpečne.

Bouhanni bol za svojí rozbiehačom Thomasom Boudatom a keď ho chcel obísť, natlačil sa na pravú stranu do Stewarta.

Jednodňový podnik v hromadnom špurte vyhral Talian Elia Viviani (COF). Ide o jeho prvé víťazstvo od prestupu do Cofidisu. Naposledy sa radoval v Senici vo štvrtej etape Okolo Slovenska v roku 2019. Ešte vo farbách európskeho majstra v službách Deceuninck – Quick-Step.

„Hej, Nacer Bouhanni, rád by som sa spýtal, čo si si myslel…zjavne nemáš žiadne mozgové bunky. Je ironické, že si mi v cieli povedal, že nemám žiaden rešpekt“ napísal 21-ročný Brit Stewart na Twitteri.

„Proste odstavte Bouhanniho na istý čas. Cyklistika to potrebuje,“ volá na Twitteri Mihkel Räim.

UCI to poslala na disciplinárnu komisiu

Budeme čakať na ďalšie konanie Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), ktoré môže, ale nemusí prísť. Diskvalifikácia je jedna vec, ale konanie 30-ročného Bouhanniho je neakceptovateľné. Našťastie nedošlo k žiadnym zraneniam, ale všetko sa to deje v kontexte rekordného deväťmesačného zákazu pretekania, ktorý dostal Dylan Groenewegen po kolízii s Fabiom Jakobsenom na Okolo Poľska.

„UCI odsudzuje konanie Nacera Bouhanniho. Bouhanni bol diskvalifikovaný komisármi na základe televízneho záznamu. UCI sa rozhodla posunúť vec na Disciplinárnu komisiu a požaduje sankcie, ktoré sú primerané jeho konaniu,“ uviedla UCI v tlačovej správe.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár