Bretagne Classic: Fantastický Cosnefroy porazil dvojicu Quick Stepu

Benoit Cosnefroy

zdroj: ©A.S.O./Aurélien Vialatte

Benoit Cosnefroy (:alm:) sa stal víťazom Bretagne Classic. Rozhodujúci útok prišiel 60 kilometrov pred cieľom, keď s dvojicou Quicku-Stepu a Pogačarom (:uae:) naskočil do úniku. Druhý napokon skončil Julian Alaphilippe (:dqt:), keď v samotnom závere nestačil na mladšieho krajana.



V itinerári 85. ročníka Bretagne Classic čakalo na jazdcov 250 kilometrov. Tradične bolo v profile množstvo krátkych a dynamických stúpaní. Začiatok i koniec bol tradične v Plouay. V tejto bretónskej obci žije vyše 5 tisíc obyvateľov. Štart bol o jedenástej hodine miestneho času, dojazd bol naplánovaný na piatu popoludní. Na štarte chýbal obhajca prvenstva z roku 2019 – Sep Vanmarcke (:isn:), ktorý je na Vuelte. Medzi najväčších favoritov pretekov patrili Julian Alaphilippe (:dqt:) a Tadej Pogačar (:uae:).

Profil Bretagne Classic 2021

zdroj: pco.bzh

Únik dňa

Ihneď po štarte sa vytvoril únik dňa, naskočilo si tam štvorica jazdcov. V skupinke bol Quinten Hermnas (:iwg:), Alessandro De Marchi (:isn:), Alexis Gougeard (:alm:) a Sébastien Grignard (:lts:). Po 60 kilometroch pretekania bol náskok 3 minúty, priemerná rýchlosť pretekov bola 40,9 km/h. Po dvoch hodinách pretekania bol náskok niečo málo vyše štyroch minút. Po 150 kilometroch vystúpal náskok ešte vyššie, bolo to päť a pol minúty. Onedlho sa skupina na čele zredukovala. posledný menovaný Grignard odpadol.

Nalini - procycling

Nasledoval Alexis Gougeard (:alm:), dĺžka pretekov si vyberala svoju daň. Do cieľa stále ostávalo 85 kilometrov, na čele mala dvojica Hermans – De Marchi náskok 5 minút. O dvadsať kilometrov neskôr klesol náskok o minútu. Medzičasom prišla aktivita od favoritov pretekov. Alaphilippe (:dqt:), Honoré (:dqt:), Cosnefroy (:alm:) a Pogačar (:uae:) odskočili od pelotónu. Tam situáciu kontroloval tím Quick-Step, nepúšťal nikoho do stíhacej jazdy. Víťaz Tour de France ale 45 kilometrov pred cieľom pokrútil hlavou a opustil skupinu. Silná trojica dostihla čelo 32 kilometrov pred cieľom. Pred hlavnou skupinou mali náskok necelé 2 minúty. Hermansovi (:iwg:) došli sily a taktiež zvesil nohy.

Záver

Cosnefroy (:alm:) na jednom zo stúpaní zaútočil a odpáral Honorého (:dqt:) a De Marchiho (:isn:). Alaphilippe (:dqt:) však lišiacky Cosnefroya brzdil a tímový kolega Honoré bol naspäť. Mladší z Francúzov z toho nebol nadšený a ukázal rukou svetovému šampiónovi čo si o tom myslí. Desať kilometrov pred cieľom mala trojica necelú minútu k dobru. Svetový šampión to mal rozbehnuté najlepšie. V hlavnom balikú robil neskutočnú prácu Davide Ballerini (:dqt:), rozbíjal útok za útokom. 4 kilometre pred cieľom mala trojka už len 30 sekúnd a dramatické momenty neboli ďaleko.

O kilometer prišiel prvý útok Alaphilippa (:dqt:), no Cosnefroy (:alm:) to zachytil. Ihneď mu to mladší krajan oplatil a svetový šampión musel doháňať. Dvojica si znova vymenila niekoľko štipľavých slov. Medzitým sa znova Honoré (:dqt:) docvakol a rozbiehal svojmu lídrovi. Fantasticky však Benoit Cosnefroy (:alm:) odolal dvojici a dokázal poraziť svetového šampióna. Mladík si pripísal životné víťazstvo.

Bretagne Classic – výsledky

1
 COSNEFROY Benoît
AG2R Citroën Team5:59:56
2
 ALAPHILIPPE Julian
Deceuninck – Quick Step,,
3
 HONORÉ Mikkel Frølich
Deceuninck – Quick Step0:03
4
 HAYTER Ethan
INEOS Grenadiers0:13
5
 SWIFT Connor
Team Arkéa Samsic,,
6
 BONNAMOUR Franck
B&B Hotels p/b KTM,,
7
 STUYVEN Jasper
Trek – Segafredo,,
8
 MADOUAS Valentin
Groupama – FDJ,,
9
 PACHER Quentin
B&B Hotels p/b KTM0:16
10
 NIZZOLO Giacomo
Team Qhubeka NextHash0:17
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár