Brussels Cycling Classic a najkrajšia cieľová fotografia roka

V sobotu sa konal už 99. ročník jednodňovky Brussels Cycling Classic z nižšej kategórie 1.HC. Do roku 2013 niesla svoj historický názov Paríž – Brusel, no po rozumnej zmene trasy dostala značka obmenu. Bruselská klasika prilákala viaceré šprintérske mená, ktoré sa síce museli popasovať s krátkymi stúpaniami v Belgicku, no v závere prišli na svoju obľúbenú činnosť.

Avizovaný hromadný dojazd naozaj nastal, keď v poslednej dvestovke metrov začali všetci čelní jazdci šprintovať naplno na mokrej ceste. Bol z toho krásny súboj až šiestich jazdcov, ktorí došli na pásku v jednej línii. O víťazovi musela rozhodnúť podrobná cieľová fotografia, ktorá uznala, že Caleb Ewan (:lts:) bol najrýchlejší. Za ním došiel Pascal Ackermann (BOH) a Jasper Philipsen (:lts:). Do samotnej hry o triumf sa ešte zapojili klasikári Davide Ballerini (AST) a Jasper Stuyven (:tfr:) či Arnaud Démare (FDJ).

Cieľová fotografia:

zdroj: twitter.com/Rodadortop

24-ročný Ewan ukázal, že momentálne je na najvyššom stupni šprintérov v pelotóne. V júli získal tri víťazstvá na Tour a stal sa najúspešnejším špurtérom na pretekoch, dva triumfy si odniesol z Giro d’Italia. V tejto sezóne získal malý Austrálčan 10 triumfov.

Slováci

Na pretekoch bol prítomný aj Juraj Sagan, ktorý pomáhal s kontrolovaním tempa v skorých častiach pretekov. Skončil na 82. priečke so stratou 1:31 na Ewana.

Highlighty:

Výsledky Brussels Cycling Classic 2019:

1.Caleb Ewan (Aus):lts:4:25:35
2.Pascal Ackermann (Ger)BOH
3.Jasper Philipsen (Bel):uae:
4.Davide Ballerini (Ita)AST
5.Jasper Stuyven (Bel):tfr:
6.Arnaud Demare (Fra)FDJ
7.Alexander Kristoff (Nor):uae:
8.Amaury Capiot (Bel)Sport Vlaanderen – Baloise
9.Baptiste Planckaert (Bel)Wallonie Bruxelles
10.Kaden Groves (Aus)SEG Racing Academy
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár