Brussels Cycling Classic: Rozhodol hromadný šprint

zdroj: twitter.com/metrobelgique

V profile tohto jednodňového preteku bolo 13 stúpaní. To však neodradilo niekoľkých šprintérov od účasti. A urobili dobre. Na začiatku sa do úniku dostalo päť jazdcov. Náskok na hlavný balík však nepresiahol čas päť minút.

Keď sa medzera znížila iba na minútu, niekoľko zvučných mien chcelo vziať inciatívu do vlastných rúk. Medzi nimi boli jazdci ako Matthias Brändle (:tfr:), Tiesj Benoot (:lts:) alebo Marcus Burghhardt (BOH).

Pelotón ale znižoval náskok aj tento skupinky. Následne sa jazdci nevedeli dohodnúť na udávaní tempa. Využil to Brändle a zaúočil 8 kilometrov pred koncom. Rakúšan sa dokázal vzdialiť. Šprintérske tímy však nechceli, aby táto belgická klasika dopadla takto. Preto bol 2 kilometre pred koncom pohltený.

Arnaud Démare (FDJ) predviedol dominantný šprint, keď štartoval z prvých pozícií a vedel si výhodu udržať až do cieľovej pásky. Za ním skončil Marko Kump (:uae:). Jeden z najväčších favoritov, André Greipel (:lts:) začal špurtovať príliš neskoro a skončil tak na tretej priečke.

Dojazd

Výsledky:

1.Arnaud Démare (Fra)FDJ4:39:47
2.Marko Kump (Slo):uae:
3.André Greipel (Ger):lts:
4.Kenny Dehaes (Bel)Wanty – Groupe Gobert
5.Jasper Stuyven (Bel):tfr:
6.Jasper De Buyst (Bel):lts:
7.Riccardo Minali (Ita)AST
8.Marco Canola (Ita)Nippo – Vini Fantini
9.Manuel Belletti (Ita)Willier Triestina
10.Davide Martinelli (Ita):qst:

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár