Bude Sagan zastavený chorobou?

zdroj: twitter.com/iamspecialized

Obhajca titulu majstra sveta v pretekoch s hromadným štartom, Peter Sagan (BOH), nenastúpi na tímovú časovku v nórskom Bergene. Pôvodne sa objavoval v plánoch Bora – Hansgrohe na nedeľnú prvú disciplínu majstrovstiev sveta. Po účastiach na dvoch kanadských klasikách a tréningu vo vysokých nadmorských výškach sa v pondelok vrátil do Európy. Na Grand Prix de Québec ukázal výbornú formu a to, že patrí medzi favoritov na zisk dúhového dresu.

Pri záverečnej časti prípravy zastihol dvojnásobného majstra sveta problém. Športový riaditeľ nemeckého tímu Bora-Hansgrohe, Enrico Poitschke, povedal nórskej televíznej stanici TV2 o chorobe Sagana v utorok večer. Podľa zdrojov cyclingnews sa potvrdilo, že Sagan prišiel z Kanady s vysokou teplotou a bolesťou hrdla.

„Pôvodne sa mal zúčastniť na tímovej časovke. Zhodli sme sa, aby sa príliš nenamáhal a trénoval doma. Potom by mal prísť na preteky s hromadným štartom. Po tréningu v USA a závodoch v Kanade bol viac unavený, ako si tréneri mysleli. Ovplyvnil to aj časový posun. Má iba problém s hrdlom, nič vážne. “ vvyjadrili sa zástupcovia tímu Bora-Hansgrohe

Sagan tak nie je na nominácii pre časovku dlhú 42,5 km. Šestica, ktorá sa pokúsi konkurovať favoritom ako Sky, BMC či Quick-Step Floors budú Ján Barta (BOH), Marcus Burghadt (BOH), Maciej Bodnar (BOH), Patrik Konrad (BOH), Alex Saramontis (BOH) a Lukas Pöstlberger (BOH).

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár