Cadel Evans Ocean Race preview: Viviani pôjde za obhajobou

Články
elia viviani

zdroj: https://twitter.com/cadelroadrace

Už zajtra bude na programe druhý World Tour podnik tejto sezóny. Na rade bude celým názvom Cadel Evans Great Ocean Road Race. Na jazdcov je pripravených 171 kilometrov. Z Geelongu sa pelotón presunie k pobrežiu Bass Strait a vráti sa spať. V meste ich pred finišom čakajú 4 okruhy. V nich je jediné stúpanie Challambra Crescent, no dá zabrať nejednému jazdcovi. Ak to šprintéri prežijú, tak nás bude čakať veľké finále.

Na pretekoch bude chýbať Peter Sagan (BOH), ktorý zmenil program a preteká v Argentíne. Ostatné hviezdy však na súpiskách sú a môžeme sa tešiť na parádne pokračovanie cyklistickej sezóny 2020. Štartová listina obsahuje niekoľko predošlých víťazov. Za obhajovou určite pôjde Elia Viviani (COF). Nechýba tu ani víťaz z roku 2018 Jay McCarthy (BOH). Slovenské farby bude hájiť dvojica Erik Baška (BOH) – Juraj Sagan (BOH). Prvý menovaný zaznamenal niekoľko umiestnení v elitnej desiatke na nedávnych pretekoch Tour Down Under.

Predošlí víťazi:

2019 Elia Viviani
2018 Jay McCarthy
2017 Nikias Arndt
2016 Peter Kennaugh
2015 Gianni Meersman

Trasa

Favoriti Cadel Evans Great Ocean Road Race

Na štarte nebude chýbať domáca hviezda Caleb Ewan (:lts:), debutant v drese Cofidisu Elia Viviani (COF), takisto nová tvár v drese Belgičanov Sam Bennett (:dqt:). Ír ovládol v strede týždňa jednodňovku Torquay Classic. Talian sa pomaly ale isto zotavuje z pádu, ktorý mal počas pretekov Tour Down Under. Na štarte nebudú chýbať i ďalší šprintéri – Giacomo Nizzolo (:ntt:), Kristoffer Halvorsen (:efd:), Jasper Philipsen (:uae:) či nestarnúci André Greipel (:isn:). Svoje bude chcieť povedať i nový majster sveta Dán Mads Pedersen (:tfr:). Už zajtra uvidíme kto má najlepšie nohy.

 

Zdroj: https://www.cadelevansgreatoceanroadrace.com.au/

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár