Caleb Ewan prestupuje do Lotto Soudal

zdroj: twitter.com/MitcheltonSCOTT

Austrálsky šprintér Caleb Ewan bude od budúcej sezóny jazdiť za belgický tím Lotto Soudal. 24-ročný rodák zo Sydney bol od roku 2014 v tíme Mitchelton-Scott. Pre austrálske zoskupenie získal 28 víťazstiev, no v poslednej dobe sa ciele tímu zmenili. Bývalý tím Ewana sa sústredí na preteky Grand Tour a celkové poradie. Všetká pozornosť bola dávaná bratom Yatesovcom alebo Estebanovi Chavesovi.

„Príležitosť prestúpiť do tímu Lotto Soudal bola pre mňa neuveriteľne dôležitá a vzrušujúca. Tento tím má bohatú históriu, čo sa týka šprintérov a klasikárov. Ako mladík som strávil mnoho hodín obdivovaním Robbieho McEwana. Dnes môžem povedať, že mám obrovský rešpekt pred Andrém Greipelom za to, čo dosiahol ako jazdec a za čím si stál ako človek. Dúfam, že v drese Lotto Soudal budem písať skvelú, novú kapitolu,“ vyhlásil Ewan prostredníctvom stanoviska Lotto Soudal.

Ewan sa svetu ukázal hlavne na Vuelte 2015 a Giro d’Italia 2017, kde vyhral po jednej etape. V roku 2018 sa však nedostal na Tour de France. Tím bol poskladaný okolo vrchára Adama Yatesa a pre šprintéra nezostalo miesto. Tím sa však vyjadril, že rozhodnutie padlo na základe formy jazdca. Predtým sa už však dlho špekulovalo o možnom prestupe. Po odchode hlavného šprintéra Andrého Greipela z tímu Lotto Soudal tak už bolo jasné, že Austrálčan prestúpi práve tam.  V prebiehajúcej sezóne získal Ewan iba dve víťazstva. V prvej trojke sa v hromadných šprintoch umiestnil až trinásťkrát, vrátane cenného druhého miesta z monumentu Miláno – San Remo.

Caleb je známy svojou polohou tela na bicykli pri šprinte. Pritlačenie na riadítka znižuje odpor vzduchu. Zdroj: twitter.com/MtbApp

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár