Cavendish sa po hororovom páde vyhol vážnejším zraneniam

zdroj: twitter.com/BBCSpor

Na prvom monumente sezóny Miláno – San Remo sme boli svedkami desivého momentu. Desať kilometrov pred cieľom narazil Mark Cavendish (:ddd:) do žltej bariéry v strede cesty. Nasledovalo salto ponad riadidlá a tvrdý pád na zem.

Tímový lekár Jarrad Van Zuydam sa vyjadril, že Cavendish sa vyhol vážnym zraneniam.

„Áno, Cavendish je v poriadku. Žiadne vážne zranenia. Detaily poskytne tím. Dokonca sa mu poadrilo ukázať svoj zmysel pre humor,“ povedal Van Zuydam.

Juhoafrický celok Dimension Data neskôr zverejnil informácie, že Britský šprintér má novú zlomeninu rebra. Na tej istej strane hrudníka už tento rok zlomené rebro mal. Cavendish má taktiež početné modriny a odreniny. Taktiež existuje ešte možnosť zranenia v oblasti členku. V najbližších dňoch majú prebehnúť ďalšie testy. Vzhľadom na okolnosti pádu môže byť rodák z ostrova Man relatívne spokojný s následkami.

Pre 32-ročného jazdca je to už tretia kolízia v sezóne 2018. Na Blízkom východe vyhral jednu etapu na Dubaj Tour. Následne spadol v prvej etape Okolo Abú Zabí. Na Tirreno – Adriatico sa ocitol na zemi v tímovej časovke. Preteky nedokončil. Rýchlo sa dal dokopy a bol v celkom dobrej forme pred Miláno – San Remo. Cavendish bol pred stúpaním Poggio v nádejnej pozícii. Držal sa v početnej vedúcej skupine. Neodhadol svoje možnosti a opäť skončil na zemi.

zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár