České prekvapenie Gira na dva roky do Astany

zdroj: facebook.com/pg/CCCProTeam

Týždne trvajúce špekulácie ohľadom nového pôsobiska Jana Hirta sú minulosťou. Český vrchár, ktorý bol spájaný s viacerými potenciálnymi zamestnávateľmi, najmä z východnej časti cyklistického sveta, zakotví na najbližšie dva roky v tíme Astana Pro Team. Dvanásty muž tohtoročného Gira si pootvoril dvere do najvyššej ligy po fantastických výkonoch v záverečnom týždni talianskej Grand Tour. Schopnosť držať krok v alpských stúpaniach s jazdcami ako Nibali, Landa či Pinot neunikla pozornosti športových riaditeľov. V Hirtovom aktuálnom tíme CCC Sprandi Polkowice neskrývali po Gire nadšenie, ale zároveň si začali uvedomovať, že poľský prokontinentálny celok je pre jeho ďalší kariérny posun už primalý. Po troch rokoch v neprehliadnuteľnom oranžovom drese uvidíme od januára Jana Hirta vo farbách Astany. Kazašský tím ešte stále nemá podpísanú svoju najväčšiu hviezdu Fabia Arua (AST). Jeho meno je takisto skloňované vo viacerých tímoch. V prípade, že by si Talian zbalil v Astane kufre, Hirt by sa s vysokou pravdepodobnosťou objavil na štarte niektorej z Grand Tours v roli lídra.

„Počas posledných rokov som sa neustále zlepšoval. A teraz som veľmi šťastný, že v ďalšej sezóne spravím dlho očakávaný krok do World Tour. Som hrdý, že tento krok spravím s Astanou, jedným z najsilnejších tímov na svete. Je to niečo neuveriteľné! Som pripravený spraviť všetko pre to, aby Astana dosiahla v nasledujúcej sezóne dobré výsledky.“ komentoval svoj prestup český cyklista.

„Jan Hirt je mladý a rýchlo napredujúci jazdec. V ostatných dvoch rokoch jeho progres naozaj zapôsobil a na Gire preukázal svoj veľký potenciál na Grand Tours. Som si istý, že Jan bude pre tím posilou a jeho presun do World Tour bude krokom vpred v jeho profesionálnej kariére,“ povedal v tímovom vyjadrení generálny manažér Alexander Vinokurov.

 

Zdroj: astanaproteam.kz

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár