Cez víkend sa konali ďalšie národné majstrovstvá

zdroj: twitter.com/LottoJumbo_road

Tento rok sa národné šampionáty odohrali v priebehu dvoch víkendov. V našom predošlom článku sme vás informovali o prvých držiteľoch dresov z minulého týždňa. V dňoch 30. júna a 1. júla sa konali ďalšie preteky s hromadným štartom, časovky prebehli o niekoľko dní skôr.

O víťazstve Petra Sagana alebo Josefa Černého na spoločných majstrovstvách Česka a Slovenska sa môžete dočítať v našich minulých článkoch.

Taliansko

Preteky s hromadným štartom mali zložitý priebeh. Po mnohých selekciách a únikoch o dres s talianskou trikolórou napokon bojovali Elia Viviani (:qst:) a Giovanni Visconti (:bmt:). Prvý menovaný ukázal svoju šprintérsku silu a ovládol domáce majstrovstvá. Ide už o jeho 14. víťazstvo v sezóne.

zdroj: twitter.com/Bahrain_Merida

Nemecko

Z približne 200 pretekárov dokončilo preteky len 17 z nich. Nemecký titul ostáva v tíme Bora – hansgorhe. Pascal Ackermann (BOH) dokázal prešprintovať Johna Degenkolba (:tfr:).

Časovku suverénne ovládol Tony Martin (:kat:). Druhému Sütterlinovi (MOV) nedaroval nič a v cieli mal náskok jednej minúty.

zdroj: twitter.com/FrontSet

Rakúsko

Jazdci z celku Bora – hansgrohe úradovali aj u našich západných susedov. Titul získal Lukas Pöstlberger (BOH). Druhý skončil Felix Großschartner (BOH).

V boji proti chronometru sa najviac darilo Georgovi Preidlerovi (FDJ).

zdroj: twitter.com/cyclingtips

Francúzsko

Francúzsky dres bude v ďalšej časti sezóny nosiť Anthony Roux (FDJ). Tento jazdec sa však nepredstaví na domácej Tour, keďže sa nedostal na súpisku svojho tímu. V cieli dokázal poraziť Turgisa (Cofidis) a Alaphilippa (:qst:).

V časovke bol najlepší Pierre Latour (:alm:).

zdroj: twitter.com/GroupamaFDJ

Holandsko

Cyklokrosová a MTB hviezda Mathieu van der Poel z kontinentálneho celku Corendon-Circus vycvičila viacerých World Tour jazdov. 23-ročný jazdec prešprintoval Van Poppela (:lot:) a Sinkeldama (FDJ).

V časovke neštartoval Dumoulin a túto príležitosť najlepšie využil Dylan Van Baarle (:sky:). 26-ročný jazdec nechal za sebou Nikiho Terpstru (:qst:) a Wilca Keldermanna (:sun:).

zdroj: twitter.com/roneijlander

Veľká Británia

Svoje prvé profesionálne víťazstvo zaznamenal 22-ročný Connor Swift (Madison Genesis), ktorý porazil Adama Blytha (Aqua Blue Sport). V časovke dominoval Geraint Thomas (:sky:).

Kazachstan

Preteky s hromadným štartom vyhral Alexej Lutsenko (AST). Astana dominovala aj v časovke, ktorú ovládol Daniil Fominykh (AST).

Luxembursko

Víťaz Liège – Bastogne – Liège Bob Jungels (:qst:) ostane v národnom drese. 25-ročný jazdec dominoval v obidvoch disciplínach.

Dánsko

Tím Quick-Step Floors má víťaza aj v tejto severskej krajine. Michael Mørkøv (:qst:) po roku 2013 vyhral už svoj druhý národný šampionát. Martin Toft Madsen (BHS – Almeborg-Bornholm) zvíťazil v dánskej časovke.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár