Cez víkend sa konali národné šampionáty

zdroj: twitter.com/borahansgrohe

Počas minulého víkend prebiehali národné šampionáty v cestnej cyklistike. V Žiari nad Hronom včera vyvrcholili spoločné majstrovstvá slovenskej a českej republiky. V dnešnom článku sa pozrieme na nových majstrov svojich krajín.

Slovenská republika

Na Slovensku sa v časovke tešil Marek Čanecký z AMPLATZ-BMC. Striebro si odnáša Patrik Tybor z Dukly Banská Bystrica. Bronz vybojoval Andrej Babic z Cyklistického tímu Firefly. V pretekoch s hromadným štartom titul obhájil Juraj Sagan (BOH). Druhé miesto si vybojoval Peter Sagan (BOH). Dominanciu tímu Bora – Hansgrohe dokonal tretím miestom Erik Baška (BOH).

Česká republika

Suverénný výkon v časovke podal Jan Bárta (BOH). Druhé miesto získal Petr Vakoč (:qst:). Bronz si vybojoval Josef Černý z Elkov Author. V druhej disciplíne exceloval Zdeněk Štybar (:qst:). Dobrý víkend má za sebou aj Josef Černý, ktorý si došiel pre striebro. Bronz vybojoval Petr Vakoč.

Spojené kráľovstvo

V boji proti chronometru prekvapil Stephen Cummings (:ddd:). Pokoril Alexa Dowsetta (MOV) a tomu ostalo iba striebro. Bronz si vybojoval James Gullen z JLT Condor. V nedeľu dokonal svoje double Stephen Cummings (:ddd:) a napodobil tak Davida Millara z roku 2007. Striebro si vybojoval Christopher Lawless z Axeon Hagens Berman. Bronz putuje do rúk Iana Bibbyho z JLT Condor.

USA

Z časovky si urobil tím BMC vlastnú súťaž. Titul získal Joey Rosskopf (:bmc:), striebro Brent Bookwalter (:bmc:). Bronz si vybojoval Neilson Powless z Axeon Hagens Berman. V pretekoch s hromadným štartom zvíťazil Lawrence Warbasse z Aqua Blue Sport. Striebro získal Neilson Powless z Axeon Hagens Berman, bronz Alexey Vermeulen (:lot:).

Kanada

V Kanade poznáme zatiaľ iba víťazov pretekov s hromadným štartom. Z titulu sa tešil Matteo Dal-Cin z Rally Cycling. Strieborný stupienok vybojoval Marc-Antoine Soucy z tímu Garneau Québecor. Bronz si odváža Pier-André Côté zo Silber Pro Cycling.

Belgicko

Yves Lampaert (:qst:) sa presadil nabitej štartovej listine časovky. Druhý skončil Victor Campenaerts (:lot:), tretí Ben Hermans (:bmc:). V druhých pretekoch sa radoval Oliver Naesen (:alm:). Druhé miesto vybojoval Sep Vanmarcke (:cdt:). Bronz Jasper Stuyven (:tfr:).

Nemecko

V boji proti chronometru prekvapenie nedovolil Tony Martin (:kat:). Striebro berie Jasha Sütterlin (MOV), bronz Nils Politt (:kat:). V hromadnom preteku potvrdila Bora stúpajúcu formu. Prvenstvo si vybojoval Marcus Burghardt (BOH), striebro jeho tímový kolega Emanuel Buchmann (BOH). Bronz si vybojoval v dvojčlennom šprinte John Degenkolb (:tfr:).

Taliansko

V časovke sa presadil Gianni Moscon (:sky:). Druhý skončil Fabio Felline (:tfr:), tretí Manuel Quinziato (:bmc:). V nedeľu predviedol dominantný výkon Fabio Aru (AST). V boji o striebro záver najlepšie zvládol Diego Ulissi (:uae:). Prekvapivý bronz získal Rinaldo Nocentini zo Sporting / Tavira.

Írsko

Z časovkárskeho titulu sa tešil Ryan Mullen (:cdt:). Striebro si vybojoval Nicolas Roche (:bmc:), bronz Ian RichardsonRyan Mullen (:cdt:) napokon vybojoval double. Druhé miesto v pretekoch s hromadným štartom vybojoval Christoph McGlinchey z Chain Reaction Cycles. Tretie miesto získal Conor Dunne z AquaBlue Sport.

Francúzsko

Časovku ovládol Piere Latour (:alm:). Striebro získal prekvapujúco Yoann Paillot z Oceane Top 16. Bronz berie Anthony Roux (FDJ). Preteky s hromadným štartom opanoval Arnaud Demare (FDJ), ktorý v šprinte pokoril Nacera Bouhanniho z Cofidisu. Bronz berie prekvapenie Jérémy Leveau z Roubaix – Lille Metropole.

Španielsko

Suverénom časovky sa stal Jonathan Castroviejo (MOV). Druhé miesto berie Mikel Landa (:sky:), tretie Jesus Herrada (MOV). Spomínaný bronzový muž ovládol nedeľné preteky, keď porazil Alejandra Valverdeho (MOV). Bronz berie Ion Izaguirre (:bmt:).

Holandsko

Prekvapenie sa nekonalo a titul z časovky berie Tom Dumoulin (:sun:). Striebro a bronz si rozdelili jazdci LottoNl-Jumbo Stef Clement a Robert Gesink. V pretekoch s hromadným štartom prekvapivo vyhral Ramon Sinkeldam (:sun:). Striebornú priečku obsadil Wouter Wippert (:cdt:), bronz berie Dylan Groenewegen (:lot:).

Poľsko

Michal Kwiatkowski (:sky:) si v časovke počínal suverénne. Druhý Marcin Bialoblocki z CCC Sprandi Polkowice stratil 75 sekúnd. Bronzový stupienok obsadil Maciej Bodnar (BOH). Náročné preteky s celkovou dĺžkou 260 km zvládol najlepšie Adrian Kurek z CCC Sprandi Polkowice. Striebro si odnáša Marek Rutkiewicz z Wibatech 7R Fuji, bronz Emanuel Piaskowy z Team Hurom.

Nórsko

V Nórsku dominoval v časovke Edvald Boasson Hagen (:ddd:). Druhé miesto vybojoval Andreas Vangstad z Team Sparebanken. Bronz získal Kristoffer Skjerping z Team Joker Icopal. Tím Icopal oslavoval aj prvenstvo v pretekoch s hromnadým štartom, keď sa presadil Rasmus Fossum Tiller. Druhý skončil Sven Erik Bystrøm (:kat:), tretí Bjørnar Vevatne Øverland z Team Fixit.no. 

 

zdroj: cyclingnews.com

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár