Chris Froome povedie svoj tím na Critérium du Dauphiné

zdroj: twitter.com/chrisfroome

Chris Froome (:ins:) bude viesť svoj Team Ineos na pretekoch Critérium du Dauphiné, ktoré sa budú konať od 9. do 16. júna. Bude to jeho príprava na júlové Tour de France. Brit je trojnásobným víťazom Critérium du Dauphiné a bude podporovaný svojím tímom, ktorý je zostavený z bývalého svetového šampióna Michala Kwiatkowského, Wouta Poelsa či Gianniho Moscona.

Cíti sa byť pripravený

Veľká cyklistická udalosť typu Critérium du Dauphiné sa zaručene stretne s veľkým úspechom, obrovskými počtami divákov a fanúšikov či stávkami na cyklistiku. Zatiaľ čo Froome bude jedným z tých veľkých mien, ktoré na súpiske týždňových francúzskych pretekov fanúšikovia i tipéri budú môcť vidieť, jeho tímový kolega a minuloročný víťaz Tour de France, Geraint Thomas (:ins:), bude na konci júna jazdiť na Tour de Suisse. Froome mal túto sezónu pomalý štart, no ukázal známky zlepšenia na Tour of the Alps a potom aj na Tour de Yorkshire, kde pomohol ďalšiemu kolegovi z jeho tímu, Chrisovi Lawlessovi, k celkovej výhre.

Odvtedy trénuje v nadmorských výškach na Tenerife po boku Kwiatkowského, Poelsa a Dylana von Baarleho. Critérium du Dauphiné budú Froomove posledné preteky pred tohtoročným Tour de France, kde sa pokúsi získať svoj piaty titul a pripojiť sa tak do klubu Eddyho Merckxa a Miguela Induraina. Froome sa vyjadril, že tréningový kemp išiel tento rok naozaj dobre a ako vždy, v rovnakom duchu sa niesol aj kemp na Tenerife. Vďaka tomu sa Froome teraz cíti lepšie pripravený na preteky. Podľa vlastných slov sa pokúsi zajazdiť dobrý výsledok aj na Dauphiné.

Bude bojovať o celkové víťazstvo

Froome povedal, že je ťažké povedať, na ktorej priečke sa ocitne, nakoľko v poslednej dobe neabsolvoval príliš veľa pretekov. Na Dauphiné by však chcel bojovať o celkové víťazstvo. Skupina na Tour de France sa podľa neho hýbe vpred a vyzerá to veľmi dobre. Froome si myslí, že tím je pripravený na niekoľko nastávajúcich mesiacov a dúfa, že rovnako silní budú aj na Tour de France. Keď si spomenie na situáciu spred roka, kedy na Tour nastupoval po úspešne zvládnutom Giro d’Italia, jeho pocity boli úplne iné. Ako sám povedal, verí, že tento rok bude na pretekoch sviežejší a pripravenejší, nakoľko vlani musel regenerovať po Gire.

Jediná časovka pred Tour

Critérium du Dauphiné začína vo francúzskom Cantal a končí vo švajčiarskom ski rezorte Champéry. Tohtoročná trasa obsahuje niekoľko kopcov a tri horské etapy, ktoré prichádzajú prevažne ku koncu pretekov, pričom boj o celkové víťazstvo bude tvarovaný 26,1 km časovkou v štvrtej etape. Bude to Froomova jediná individuálna časovka pred tohtoročným Tour. Froome si myslí, že trasa je dobrá a vybalansovaná. Vždy podľa neho prídu náročnejšie dni sprevádzané časovkami či horami. Froome však nie je jediným cyklistom, ktorý Dauphiné využíva ako posledné preteky, ktoré majú jazdca pripraviť na Tour de France. Rovnaký postup zvolili napríklad aj Romain Bardet (:alm:), Richie Porte (:tfr:), Thibaut Pinot (FDJ) či Nairo Quintana (MOV).

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár