Christian Prudhomme, riaditeľ Tour de France, pozitívny

Tour de France 2020
Christian Prudhomme

zdroj: twitter.com/spreaks

Christian Prudhomme, hlavný riaditeľ pretekov Tour de France, bol pozitívne testovaný na COVID-19. Z pretekov bude musieť odísť na sedem dní a vráti sa po druhom dni voľna. Počas tohto týždňa ho nahradí François Lemarchand, ktorý podobnú úlohu pozná z pretekov Paríž – Nice.

Väčšinu času trávi Prudhomme v spoločnosti iných ľudí – zástupcov miest, obcí, regiónov. Francúz ale dodržoval bezpečnostný protokol. 59-ročný bývalý novinár bol bez príznakov a test za posledný mesiac absolvoval štyrikrát. Navyše, s touto možnosťou sa počítalo. Christian Prudhomme nebol súčasťou „bubliny Tour de France“ – čiže jazdcov a tímov. Nestretával sa s nimi, spal v iných hoteloch a sústredil sa skôr na reprezentačné úlohy ako vítanie hosťov. Pred dvomi dňami sa stretol s premiérom Francúzska Jeanom Castexom.

„Odchádzam z Tour na osem dní. Budem sledovať Tour z televízie, čo sa nestalo už asi 15 rokov,“ povedal Prudhomme podľa agentúry AFP.

Počas testovania v pondelok sa nenašiel žiaden pozitívny nález medzi jazdcami. Všetkých 22 tímov tak pokračuje v Tour de France.

Zdroj: lequipe.fr

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár