Cieľavedomý Julian Alaphilippe má v prvom týždni jasný cieľ

Tour de France 2021
Julian Alaphilippe

zdroj: https://twitter.com/deceuninck_qst/status/1407661795632898055/photo/3

Kto si ako prvý oblečie žltý dres na Tour de France 2021? Bude to najväčší ašpirant Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), ktorého šprinty na pretekoch Okolo Švajčiarska boli neprekonateľné? Bude to Wout van Aert (:tjb:), úradujúci belgický šampión. Alebo to bude náš Peter Sagan (BOH), ktorému by taktiež mali vyhovovať prvé dva dojazdy úvodných etáp v Bretónsku. A čo úradujúci majster sveta Julian Alaphilippe (:dqt:)?

Minulosť

Už na doposiaľ dvoch posledných ročníkoch starej dámy „LouLou“ dokázal získať žltý dres v prvom týždni, pričom v roku 2019 ho udržal až takmer do Paríža (aj cez náročný Tourmalet). Minulý rok sa taktiež obliekol do žltého, no jeho spanilá jazda v pozícii priebežného lídra pretekov nebola až taká dominantná ako rok pred tým. Z celkovej klasifikácie si vystúpil ešte do konca prvého týždňa, ktorý bol veľmi kopcovitý.

Pre oživenie pamäti, minulý rok sa Julian tešil po víťazstve a zisku žltého dresu takto:

Ako to však bude tento rok? Prvá príležitosť sa majstrovi sveta naskytá už v prvej etape finišujúcej na Côte de la Fosse aux Loups. Ak by mu to nevyšlo, druhá šanca príde hneď na druhý deň a to vďaka koncu etapy na najstrmšom kopci v Bretónsku a to Mûr-de-Bretagne.

Obrázok
https://twitter.com/alafpolak1/status/1406292112363098112/photo/1

Julian Alaphilippe – vyjadrenie

„Práve som preskúmal prvú etapu a je to naozaj pekné finále. Je ťažšie, ako som si predstavoval. Bolo veľmi dôležité, prejsť si záverečné kilometre. Záverečný kopec prvej etapy považujem za nesmierne náročný, pretože po strmej časti to neklesá a to je to, kedy vás nohy bolia najviac. Myslím si, že niektorí ľudia tam budú prekvapení.“

Ďalej začal polemizovať vo vzťahu k svojim rivalom. „Bude to sedieť Mathieu van der Poelovi a Wout van Aertovi, hoci je to ťažké finále, pretože nikdy neviete, čo môžete očakávať od jazdcov, ako sú oni. Ktokoľvek bude chcieť vyhrať v sobotu, bude musieť vyvinúť naozaj veľkú snahu.“

 

A čo Julian Alaphilippe a žltý dres v Paríži? Na túto otázku majster sveta odpovedal diplomaticky a zdôraznil, že tím Deceuninck – Quick Step neprichádza na Tour iba s ním, ale aj s ďalšími dobrými jazdcami, ktorí majú tiež svoje ambície. Všetko sa podľa neho rozhodne v prvom týždni, zatiaľ si vysoké a ďaleké ciele nekladie.

Celú štartovú listiny, ktorá sa na francúzske cesty vydá už túto sobotu, nájdete TU.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár