Colbrelli má za sebou úspešnú operáciu. Srdce bude kontrolovať kardiostimulátor

zdroj: © ASO/Pauline Ballet

Sonny Colbrelli (TBV) bol prepustený do domácej opatery. Do kardiologickej nemocnice Univerzity v Padove bol prevezený 26. marca, následne absolvoval testy u špecialistov. O päť dní neskôr sa podrobil úspešnej operácii. Implantovaný mu bol kardiostimulátor, ktorý bude kontrolovať srdce v extrémnych prípadoch. Talian mal srdcovú zástavu ihneď po dojazde prvej etapy pretekov Okolo Katalánska. Následne testy v nemocnici v Girone nepotvrdili žiadne podozrenia.

Profesor Domenico Corrado z nemocnice v Padove však dospel k iným záverom. Po dohode s tímom sa rozhodli cyklistu operovať.

„V našej nemocnici robíme obsiahle testy, aby sme zistili príčinu arytmie. Okrem klinických testov robíme i testy genetické. Snažíme sa identifikovať všetky možné aspekty a dôvody arytmie. Následne sa vyberie najvhodnejšia liečba. Rozhodnutie v prípade Colbrelliho bolo jednoznačné. Chceli sme operovať a zaviesť implantát, ktorý bude monitorovať rytmus srdca. V extrémnych prípadoch by tento prístroj vedel i napraviť spomínaný rytmus srdca.“

Sonny Colbrelli (TBV) bude pokračovať v rehabilitácii doma.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár