Contadorovi vadí v cyklistike táto vec

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Alberto Contador sa rozlúčil s profesionálnou kariérou na tohtoročnej Vuelte, kde zaznamenal víťazstvo na najťažšom kopci Angliru. Bol jedným z najaktívnejších jazdcov. Na domácich cestách sa mu však nepodarilo získať červený dres. Bola to veľká škoda, nakoľko počas druhého a tretieho týždňa mal výbornú formu a vedel konkurovať aj víťazovi Froomeovi. Keby nemal problémy v prvej horskej etape v Andorre, možno by to boli úplne iné preteky.

„El Pistolero“ sa pokúšal útočiť, aj keď bola veľká pravdepodobnosť neúspechu. Chris Froome vyhral obidve Grand Tour aj vďaka tomu, že jeho najväčší rivali neboli ochotní zaútočiť. Podľa Contadora jazdcov odradili údaje z ich meracích prístrojov na bicykli.

„Slúchadlá a rádiokomunikácia obmedzujú jazdcov menej ako wattmetre. Tie by som vylúčil z používania v pretekoch. Idete cez kopec a viete, že nemôžete ísť cez 400 wattov a Sky, ktorí sú na čele sú na 400 wattoch. Neopovážite sa zaútočiť, lebo viete, že sa vyčerpáte po 2 kilometroch. Ale ak čísla nevidíte, vaše pocity a vzrušenie môžu viesť k tomu, aby ste predsa len zaútočili. Jazdec sa obmedzuje, keď vidí čísla. Zvlásť na kopcoch, ktoré majú cez sedem percent, povedal o technike v cyklistike Contador.

Počas voľného dňa na Vuelte Contador povedal, že by bol rád ak by cyklistika zaviedla platové stropy. Obáva sa, že zvýšené výdaje na jazdcov by odohnali sponzorov. Tiež poukazuje na výhody tímov s vyšším rozpočtom:

„Ak má nejaký tím štyrikrát vyšší rozpočet ako iné, určite má viac špičkových jazdcov, ktorí môžu zabojovať o víťazstvo v závode. S takýmito celkami, preteky sú ucelené a nerozdelia sa. „

Contador sa predstaví ešte v Japonsku na pretekoch kategórie 1.HC, Japan Cup Cycle Road Race. Jednodňové preteky sa uskutočnia 21. októbra. Podobným spôsobom sa s kariérou rozúčil aj Fabien Cancellara minulý rok.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár