Cyclassics Hamburg: Elia Viviani dokonal hetrik, Sagan nestačil

viviani

zdroj: twitter.com/deceuninck_quickstep

Kalendár World Tour dnes pokračoval jednodňovou klasikou. Cyclassics Hamburg si dnes na jazdcov pripravilo 216 kilometrov dlhú trať. Začiatok i koniec bol v druhom najväčšom meste Nemecka. V Hamburgu žije vyše 1,6 milióna obyvateľov a tešiť sa mohli na všetky esá klasikárskej kategórie. Zaujímavosťou bolo že až 56 jazdcov na štarte nemalo zmluvu na ďalšiu sezónu a tak sa dali čakať aktívne preteky. Do úniku dňa sa dnes dostala štvorica jazdcovv Skupina bola v zložení Jose Goncalves (:kat:), Van Hoecke (:ccc:), Igor Boev (Gazprom Rusvelo) a Alex Frame (:tfr:).

Náskok skupiny však nebol dostatočný a pelotón rozostup kontroloval. Skupina na čele sa však držala vyše 150 kilometrov, no na ťažký záver už nemali nohy. Najmarkantnejšie sa to ukázalo na stúpaní Waseberg, ktoré bolo na programe dvakrát pred cieľom. Na jednom z nich prišla i snaha Petra Sagana (BOH), keď mal snahu útočiť, no napokon zvoľnil a zaradil sa do hlavnej skupiny. O niečo neskôr prišla veľká rana pre Boru. Pascal Ackermann (BOH) odstúpil z pretekov a všetko tak ostalo v rukách Tourminátora.

Záver

Na poslednom prejazde Wasbergu však Saganovi (BOH) snaha vyšla. Znova nastúpil a roztrhal celý pelotón. Spolu s ním tam bola približne desiatka jazdcov. 10 kilometrov pred cieľom sa to však všetko spojilo a čakala nás napínavá koncovka. Na poslednom kilometri bola na čele trojica Jumbo-Visma a Holanďania tak mali najlepšiu pozíciu. V úplnom závere však parádnu prácu odviedol Michael Morkov (:dqt:), vyviezol Vivianiho (:dqt:) a Talian dokončil skvelý výkon tímu Deceuninck Quick-Step. Troma víťazstvami v troch rokoch tak vstúpil do histórie podniku. Nášmu reprezentantovi záver nevyšiel a obsadil až šieste miesto.

Dojazd

Profil:

Výsledky:

1.Elia Viviani (Ita):dqt:04:47:27
2.Caleb Ewan (Aus):lts:
3.Giacomo Nizzolo (Ita):ddd:
4.Alexander Kristoff (Nor):uae:
5.Mike Teunissen (Ned):tjb:0:00:01
6.Peter Sagan (Svk)BOH
7.Mateo Trentin (Ita):mts:
8.Arnaud Demare (Fra)FDJ
9.Oliver Naesen (Bel):alm:
10.André Greipel (Ger)Arkéa Samsic

 

Zdroj: cyclassics-hamburg.de

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár