Zobudil sa a nemohol pohnúť tvárou. Vojtěch Řepa má paralýzu

Vojtěch Řepa

zdroj: Závod míru U23 / Course de la Paix U23 Grand Prix Jeseníky

Český cyklista Vojtěch Řepa objasnil, prečo nepreteká. 21-ročný jazdec španielskeho tímu Equipo Kern Pharma má paralyzovanú polovicu tváre.

Vojtěch Řepa:

„Ahojte, chodí mi množstvo správ, prečo nepretekám a čo sa deje. Aby toho tento rok nebolo málo, zhruba pred mesiacom a pol som sa prebudil a polovica tváre mi nefungovala. Jedná sa o tzv. Bellovu obrnu, v mojom prípade bohužiaľ v silnejšej forme.“

„Aj keď sa môže zdať, že ide iba o estetický problém, nie je tomu tak. Pretekanie je momentálne vylúčené, predovšetkým pre oko, ktoré nie som schopný sám zavrieť. Nikto nevie, ako dlho bude trvať rekonvalescencia. Nestrácam však nádej a verím, že si tento rok ešte zapretekám. Ďakujem za správy a ďakujem tímu Equipo Kern Pharma za obrovskú podporu.“

Vojtěch Řepa je vlaňajší majster Česka do 23 rokov. Odchovanec českého tímu Topforex – ATT Investments prestúpil na začiatku roka do vyššej úrovne, do Pro tímu Equipo Kern Pharma. Na začiatku roka bol vidieť v únikoch na dobre obsadených pretekoch Etoile de Bessèges, kde však spadol a dokonca si vybil zub. Aj napriek tomu sa ďalší deň v úniku zúčastnil.

Medzi jeho najväčšie úspechy patrí celkové víťazstvo na Okolo Malopoľska 2020, ale hlavne tretie miesto na majstrovstvách Európy do 23 rokov vlani.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár