Cyklozájazdy 2021

zdroj: gironaprosport.com

Leto – čas dovoleniek sa blíži, hranice sa otvárajú a s nimi možnosť vycestovať na cyklozájazdy 2021. Novou cyklo-destináciou pre Slovákov sa stáva Girona v Španielsku. Túto destináciu profesionálni jazdci poznajú už dlhšie, je obľúbeným miestom pre ich jarné cyklo-sústredenia. Priamo v Girone trénuje niekoľko UCI-profi tímov a žije tu okolo 200 cyklistov a triatlonistov.

Cyklozájazdy 2021 v Girone

Do Girony možno vycestovať tak na cyklistický tréningový kemp, kde sa pod vedením trénera pripravuje na konkrétne zvolené ciele, alebo na rôzne spoznávacie cyklozájazdy, ktoré kombinujú gastronómiu, históriu, architektúru či kultúru. GironaProSport ponúka cyklozájazdy aj pre rodiny s deťmi. Trasy pre deti vedú mimo cestnej premávky, väčšinou po tratiach bývalých úzkokoľajok.

Girona pro sport 2021

Cyklistika v Girone kombinuje trasy na pobreží Costa Brava, mierne kopce v pohoriach Gavarres či Garotxa, ale aj väčšie kopce v blízkych Pyrenejách. Objavte Dáliho, vínne pivnice, michelinské reštaurácie, iberické vykopávky, stredoveké mestečká, lokálne špeciality, románske kúpele, dopravte si športovú či relaxačnú masáž.

Je vhodná tak pre cestnú cyklistiku, ako aj horskú či gravel cyklistiku, ktorá tu rýchlo rastie. Vďaka tomu, že tu trénuje toľko profíkov, určite z Girony neodídete bez toho aby ste stretli nejakého známeho cyklistu či triatlonistu. Jednou z ďalších vecí ktoré si cyklisti pochvaľujú sú miestni vodiči – málo kde sa stretnete s takým rešpektov ako majú Katalánci voči cyklistom.

Praktické rady

Logisticky sa dá do Girony dopraviť priamou linkou z Krakowa – Ryainair lieta túto trasu dvakrát týždenne, v nedeľu a vo štvrtok. Ďalšou možnosťou je letecká preprava Viedeň – Barcelona, a potom transfer do Girony – rýchlovlak medzi Barcelonou a Gironou Vás tam prepraví za 38 minút.

Pri ubytovaní môžete zvoliť hotely adaptované na cykloturistiku, cyklistické apartmány, alebo ak Vás je viac, môžete využiť prenájom cyklistickej vily.

Čo by ste mali určite skúsiť je bicyklovať aspoň pár dní s lokálnymi sprievodcami – ukážu Vám tie najlepšie trasy, vedia ktoré sú najlepšie cesty, čo si treba všímať, kde zastaviť na kávu či na obed. Sprievodca na deň vychádza približne na 200 eur na skupinu. Treba sa však ponáhľať s ich rezerváciou lebo v letných mesiacov bývajú vybukovaní. Bicykel strednej triedy sa dá prenajať za približne 140 eur na týždeň.

Girona pro sport 2021

Priamo v Girone pôsobí slovenská cestovka GironaProSport, ktorá Vám môže pomôcť s organizáciu cyklodovolenky, tréningového kempu, či príprave na Vaše cyklozájazdy 2021.

Po otvorení hraníc sa očakáva boom v rezerváciách cyklozájazdov 2021 počas letných mesiacov, organizáciu dovolenky preto dlho neodkladajte. Dôležité – v prípade nemožnosti vycestovať na dovolenku kvôli reštrikciám súvisiacim s Covidom-19 je platba u GironaProSport 100% refundovateľná.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár