Ďalší tím v problémoch. McLaren po roku končí v cyklistike

Bahrain McLaren

zdroj: twitter.com/LeColUK

Iba minulý rok získal tím Bahrain-McLaren polovičného sponzora v podobe motoristickej spoločnosti McLaren. Spolupráca s cieľom vyhrať Tour de France ale podľa všetkého končí. Za problémami stojí finančná nestálosť v dôsledku koronakrízy.

Britská spoločnost McLaren počas posledných mesiacov stratila v domácej Británii vyše tisíc zamestnancov. Jazdcom a personálu tímu Bahrain-McLaren bolo ubraných 30 percent z platov a aj napriek viacerým obmedzeniam sa zjavne nepodarí nájsť finančné prostriedky na záchranu účinkovania McLarenu v cyklistike. Šejk Nasser Bin Hamad Al Khalifa, ďalší z hlavných sponzorov tímu a jeho majiteľ, však potvrdil, že tím bude v sezóne 2021 pokračovať. Začína sa však hľadanie nového sponzora.

O situácii v štátom podporovanom tíme informovali zdroje portálu Cyclingnews: „Tím hľadá niečo nové, ale o ničom konkrétnom sa zatiaľ nevie. Princ stále podporuje tím, je však jediným, kto ho udržuje nažive. McLaren sa bude sústrediť prevažne na Formulu 1. Očakáva sa, že každý dostane približne 75 percent platu, to sa však bude líšiť od postavenia pracovníka v tíme. Minulý týždeň sa konal konferenčný hovor. Niektorí si myslia, že platy ostanú na úrovni 75 percent kvôli všetkému, čo sa deje s McLarenom.“

Ellingworth nepripustil existenčné problémy

Bahrajnská kráľovská rodina je zároveň väčšinovým vlastníkom v McLarene, ale tlak na cyklistický tím a automobilovú korporáciu sú vysoké. Výnos firmy McLaren spadol za rok takmer o sto miliónov libier. Podľa Forbes si McLaren požičal 150 miliónov libier od bahrajnskej banky, ale ani to ho nezachránilo od účinkovania v pelotóne.

Na správy reagoval manažér tímu Rod Ellingworth: „Stále hľadáme a sme v kontakte s nejakými osobami, ale to by sme boli v každom prípade. McLaren stále vlastní polovicu tímu a o pár týždňov nastúpime s ich logom na drese. Vieme, že posledné mesiace boli ťažké pre mnoho spoločností. McLaren nie je výnimkou, ale zatiaľ pokračujeme.“

 Do sezóny 2020 vstupoval tím s viacerými posilami. Novým lídrom na Grand Tours sa stal Mikel Landa (:bmt:), ktorý má pri sebe Wouta Poelsa (:bmt:) alebo Dylana Teunsa (:bmt:). Tí budú pomáhať Španielovi pri jeho pokuse vyhrať Tour de France.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár