Ďalší veľký prestup je na svete. Rohan Dennis putuje do Bahrain-Merida.

Prestupy

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Jeden z najlepších časovkárov súčasnoti, Rohan Dennis, odíde z tímu BMC Racing na konci sezóny. Počas ďalších dvoch rokov bude hájiť farby tímu Bahrain-Merida. Všetko oficiálne potvrdil jeho nový tím vo štvrtok.

28-ročný Austrálčan sa na World Tour scéne objavil prvýkrát v roku 2013 v tíme Garmin Sharp. Od roku 2014 mal na sebe dres tímu BMC. V americkom celku bol hlavným prvkom pri tímových časovkách. S tímom získal titul v tejto disciplíne na Majstrovstvách sveta v rokoch 2014 a 2015. Počas predošlých sezón sa Dennis usiloval zlepšiť sa v kopcoch a stať sa tak jazdcom pre celkové poradie. Na tohtoročnom Giro d’Italia mal na sebe ružový dres pre celkového lídra, vyhral individuálnu časovku, ale v GC skončil až na 16. mieste. Vďaka výbornej časovke mal na sebe líderské dresy zo všetkých pretekov Grand Tour.

„Som veľmi natešený z príchodu do Bahrain-Merida na ďalšie dva roky. Organizácia bola úprimná o ich plánoch a cieľoch pre mňa, čo je veľmi pozitívne. Pokiaľ viem, budeme pracovať na rovnakých cieľoch.
Teším sa na prácu s tímom, ktorý investuje do mojej budúcnosti a som zvedavý, čo spolu dosiahneme. Chcel by som sa poďakovať všetkým v tíme BMC za skvelé štyri roky. Myslím si, že som tam urobil dobrý pokrok a nemôžem sa dočkať, ako v tom budem pokračovať v Bahrain-Merida,“
vyjadril sa rodák z Adelaide.

Dennis je ďalším odídencom z tímu BMC, ktorého čakajú po sezóne zmeny. Hlavným sponzorom bude poľská spoločnosť CCC. Do celku Bahrain-Merida prišiel s ďalšími kolegami zo starej stajne. Damiano Caruso a Dylan Teuns sa taktiež pridajú do stajne z Perzského zálivu.

„Toto oznámenie nás robí veľmi hrdými,“ povedal manžér tímu Bahrain-Merida Breen Copeland, „Rohan bude veľkým prínosom pre tím nielen ako jeden z najlepších časovkárov, ale aj ako potencionálny jazdec na GC v pretekoch Grand Tour. Tam chceme investovať a sme veľmi radi, že budeme môcť spolupracovať.“

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár