Danilith Nokere Koerse 2022: Tim Merlier pohodlne s ďalším prvenstvom

Tim Merlier

zdroj: © A.S.O./Pauline Ballet

76. ročník pretekov Danilith Nokere Koerse skončil hromadným dojazdom. Tam sa presadil Tim Merlier (Alpecin-Fenix), keď si pohodlne prišiel pre dnešné prvenstvo.  Ženám dominovala Lorena Wiebesová (Team DSM).

Profil a trasa

Štart

Priebeh pretekov Danilith Nokere Koerse 2022

Krátko po štarte sa vyformoval únik dňa. Naskočila si tam pätica jazdcov – Adrien Lagrée (B&B Hotels – KTM), Robin Carpenter (Human Powered Health), Aaron Verwilst (Sport Vlaanderen – Baloise), Kobe Vanoverschelde (Tarteletto – Isorex) a Gil D’heygere (Minerva Cycling). Po šesťdesiatich kilometroch ich náskok nebol veľký, vypracovali si iba niečo vyše dvoch minút. Medzičasom si medzi ženami vybojovala prvenstvo Lorena Wiebesová (Team DSM). Sto kilometrov pred cieľom mal pád jeden z favoritov pretekov – Hugo Hofstetter (Team Arkéa Samsic). O desať kilometrov však bol znova v pelotóne. Náskok čelnej skupiny sa scvrkol v tento moment už iba na minútu.

Finále žien

Únik bol dostihnutý 80 kilometrov pred cieľom, taktické šachy sa mohli začať. Okamžite to využila štvorica jazdcov, ktorá odskočila. Tím Quick-Step Alpha Vinyl však nenechal nikoho na pochybách a kontroloval rozostup. Ten klesol na niekoľko sekúnd približne 25 kilometrov pred cieľom. Čoskoro to bolo všetko pokope a čakal nás hektický záver.

Záver

15 kilometrov pred cieľom nastúpil Samuel Watson (FDJ), Brit si vypracoval 20-sekundový náskok. Pelotón nepanikáril a doprial britskému cyklistovi ďalších 10 sekúnd. Do čela sa pomaly dostával i tím Alpecin-Fenix, pripravovali pozície pre Tima Merliera. 20-ročný mladík si dlho vedenie v pretekoch neužil a bol dostihnutý. Do posledných dvoch kilometrov vstupovalo už len približne 40 jazdcov. V závere však všetko dopadlo podľa predpokladov. Tim Merlier bol najsilnejší a pohodlne zvíťazil.

Výsledky pretekov Danilith Nokere Koerse 2022

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár