Do Movistaru príde Aranburu, Moscon zakotví v Astane

Prestupy
Gianni Moscon 1. etapa Okolo Álp 2021

zdroj: Francesco Rachello / Tornanti.cc

Ďalšie zmeny na trase Movistar – Astana sa udiali v stredu. Talian Gianni Moscon (:ins:) bude novým členom tímu Astana. Španiel Alex Aranburu vymení Astanu za Movistar Team.

Gianni Moscon uvidí po Ineose nový tím

„Po šiestich rokoch strávených v jednom tíme robím vo svojej kariére rázny krok. Je to pre mňa výzva, pridáva mi to motiváciu sa zlepšovať a som si istý, že uspejem,“ povedal Moscon vo vyhlásení tímu.

27-ročný univerzálny Talian si po vstupe do Team Sky v roku 2016 vybudoval povesť kvalitného cyklistu, ktorý má za sebou množstvo škandálov. V roku 2017 mal rasistické poznámky voči Kévino Rezovi, v roku 2018 bol vylúčený z Tour de France pre pästný úder Eliemu Gesbertovi. Kuurne-Brusel-Kuurne v roku 2020 ukončil po diskvalifikácii. Keď spadol v hromadnom páde, hodil na jedného z cyklistov svoj bicykel.

V roku 2021 sa však s ním žiaden škandál neviedol. Na domácich pretekoch Okolo Álp vyhral dve etapy.

„V mojej prvej sezóne v Astane budem dúfať vo vlastné úspechy. Spolu s novými kolegami, trénérmi a staronovým šéfom tímu Alexandrom Vinokurovom máme čas si urobiť plán pre novú sezónu,“ pokračoval Moscon.

„Gianni je dobrým jazdcom na jednodňové preteky a časovky, ale vie podporiť aj jazdcov na celkové poradie,“ teší sa z novej posily Alexander Vinokurov.

Kazašský manažér sa po sezóne vracia na čelo tímu, pri ktorého založení sám stál. Jeho príchod súvisí s odchodom firmy Premier-Tech. Kanadský sponzor nesúhlasil s osobou Vinokurova v čele.

Ďalšou potvrdenou posilou Astany je Vincenzo Nibali (:tfr:). Podľa talianskych médií je na spadnutie prestup mien, ako Miguel Ángel López Joe Dombrowski.

Alex Aranburu mení strany

Alex Aranburu, odolný šprintér a puncheur z Baskicka, je novou posilou tímu Movistar. V španielskom tíme podpísal na tri sezóny.

„Som veľmi šťastný z toho, že budem súčasťou Movistaru. Už teraz poznám viacero jazdcov a verím, že atmosféra v tíme bude skvelá,“ napísal Aranburu v tímovom stanovisku.

Aranburu strávil s tímom Astana posledné dve sezóny, vyhral v nich iba etapy na domácom Okolo Baskicka.

Max Kanter ďalším Nemcom v Movistare

Ďalším novým šprintérom v tíme Movistar bude Max Kanter (DSM). Nemec sa pridá k Jurimu Hollmanovi ako druhému nemeckému jazdcovi v prevažne španielskom tíme.

23-ročný Kanter je talentovaným šprintérom. V etapách na Okolo Poľska a Okolo Británie skončil v top 4.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár