Dôležitý pomocník Sagana sa zranil, mimo bude na niekoľko týždňov

zdroj: twitter.com/WielerFlits

Otras mozgu a zlomený krčný stavec, tieto zranenia utrpel Jempy Drucker (BOH) v poslednej zákrute pretekov Dwars door Vlaanderen v stredu.

„Zlomenina by mala byť stabilizovaná, dúfame, že nie je potrebná žiadna operácia. Drucker však bude mimo pretekania na mnoho nasledujúcich týždňov,“ znie vyhlásenie tímu Bora – hansgrohe.

Skúsený 32-ročný Luxemburčan prišiel do nemeckého tímu iba v minulom prestupovom období. Mal byť jedným z hlavných mužom pre Petra Sagana (BOH) na najväčších klasikách. Tento rok už odjazdil 25 dní. Kvalitný výkon podal na Omloop Het Nieuwsblad, kde skončil šiesty. Ukazoval, že formu má dobrú, no pred vrcholmi jari, Okolo Flámska a Paríž – Roubaix, ho odstavil ťažký pád.

Sagan tak prišiel o jedného z dôležitých prvkov v tíme, ktorý mu bude aj kvôli tímovej prevahe iných celkov, hlavne Deceuninck-Quick Step, chýbať. V tíme tak má ešte skúseného Danielsa Ossa (BOH), Marcusa Burghardta (BOH) či ďalšiu novú posilu Oscara Gatta (BOH).).

Na úvodných klasikách však Saganovi výrazná tímová pomoc v dôležitých častiach chýbala, na Gent-Wevelgeme to však bolo zapríčinené veľmi tvrdým tempom a tým, že Slovák sa dostal do skorého úniku vyše 70 km pred koncom. V záverečnej selekcii tam ostal popri Saganovi iba Rüdiger Selig (BOH), ktorý zachytil jeden z útokov protivníkov a v záverečnom šprinte obsadil ôsme miesto.

Na Dwars door Vlaanderen v stredu ukázal dobré nohy rakúsky majster Lukas Pöstelberger (BOH). Ten vydržal v úniku dňa do konca na čele a obsadil štvrté miesto v silnej skupine s víťazom Mathieu van der Poelom.

Preteky Okolo Flámska sa konajú v nedeľu, Sagan patrí aj napriek slabým výsledkom na úvodných klasikách k najväčším favoritom na víťazstvo.

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár