Dominika Horňáková: „Víťazstvo si po ôsmich druhých miestach konečne zaslúžil.“

zdroj: facebook.com/SlovenskyZvazHadzanej

Naša redakcia oslovila 25-ročnú slovenskú reprezentantku v hádzanej, ktorá aktuálne pôsobí v Dijone. Dominika Horňáková bola v roku 2015 vyhlásená za najlepšiu hádzanársku pivotku Slovenska. Dlhé roky obliekala dres michalovskej Iuventy, kde jej ale na konci minulej sezóny skončila zmluva. Rodáčka z Michaloviec sa rozhodla pokračovať v kariére vo Francúzsku. Konkrétne v Dijone, kde sa v histórii končila etapa Tour de France 13-krát.

Sleduješ Sagana, Velitsa či ďalších slovenských cyklistov?

Áno, registrujem Sagana a bratov Velitsovcov. Peter Sagan je predsa aktuálny majster sveta.

Čo hovoríš na jeho dúhový dres?

Sledovala som tento pretek a verila som do posledných metrov, že to zvládne, kedže aj pred pretekmi tvrdil, že mu daná trať sedí. Sám Sagan vravel, že bude bojovať zo všetkých síl. Mal to určite tažšie ako iné tímy, kedže mali väčše zastupenie pretekárov ako náš Peter. Aj kvôli tomuto faktoru si tento titul a dres zaslúži. Konečne obohatil svoju zbierku dresov aj o tento dúhový, ktorý je zrejme jeho najcennejší.

Ako sa ti pozdáva jeho aktuálna forma?

Som rada, že to konečne zlomil. Víťazstvo si po ôsmich druhých miestach konečne zaslúžil. Aj počas minuloročných pretekov Tour de France mal „štastie“ na druhé priečky, tak sa to s nim zrejme vlečie aj túto sezónu. Nakoniec Tour de France zakončil zeleným dresom a smolu zlomil práve v najvhodnejšiu chvíľu na MS. Verím, že aj tento rok splní všetky ciele, ktoré si určil pred sezónou.

Dokážeš nám priblížiť atmosféru vo Francúzsku počas Tour de France?

Celé Francúzsko žije týmito slávnymi pretekmi a počas celých pretekov sú všetky francúzske média plné noviniek. Ľudia sa o tomto sviatku cyklistiky bavia či už v obchodných centrách alebo aj na uliciach. Po ukončení pretekov sú organizované rôzne kritéria po celom Francúzsku. Jedno také bolo aj priamo v Dijone, ktoré som naživo sledovala a žilo ním celé mesto. Zúčastnili sa ho aj pretekári z Tour de France ako napríklad Thibaut Pinot, ktorý vyhral 20. etapu na minuloročných Tour de France.

 

Dominike veľmi pekne ďakujeme a prajeme hlavne pevné zdravie a veľa úspechov do ďalšej kariéry. Na našich facebookových stránkach sa môžete zapojiť do súťaže o jej podpiskartu.

podpiskarta

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár