Dowsettov pokus o rekord sa odkladá, je pozitívny na Covid-19

Alex Dowsett

zdroj: twitter.com/alexdowsett

Alex Dowsett (:isn:) musel odložiť svoj pokus o nový rekord v „hodinovke“. Príčinou je pozitívny test na nový korona vírus. Britov pokus bol naplánovaný na 12. decembra, no to sa s určitosťou nestane. Nový termín ešte nie je známy, no bude určite až v roku 2021. 32-ročný cyklista chcel využiť dobrú prípravu pred a počas Gira, no zdravotný stav mu pokazil plány. Počas talianskej Grand Tour zvíťazil z úniku a emotívnom rozhovore vravel, že je prakticky nezamestnaný. Situácia sa obrátila, tímu mu predĺžil zmluvu a plne ho podporuje v pokuse o nový rekord v hodinovej jazde. Osud to však chcel inak, po miernych príznakoch prišiel pozitívny výsledok a koniec nádejí o nový rekord v tomto roku.

Alex Dowsett

„Som sklamaný, že to takto dopadlo. Zdravie však je a bude prvoradou prioritou pre mňa. Chcem sa poďakovať organizátorom, sponzorom, môjmu tímu a UCI za plnú podporu a pomoc pri plánovaní. Chcem poďakovať aj verejnosti a mojej rodine. Termín zverejníme čo najskôr a verím, že všetko pôjde podľa plánu.“

Rodák z Maldonu v roku 2015 stanovil rekord v hodnote 52,937 kilometrov. Bol však prekonaný Bradley Wigginsom a neskôr Victorom Campenaertsom, ktorý stanovil aktuálny rekord na hodnotu 55,089 kilometrov.

 

Zdroj: twitter.com/alexdowsett

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár