Druivenkoers Overijse: Remco Evenepoel nedal nikomu šancu

Remco Evenepoel 2021

zdroj: ©Mark Van Hecke / Getty Images

Remco Evenepoel (:dqt:) ovládol belgickú jednorázovku Druivenkoers Overijse. Víťazstvo dosiahol nástupom 60 kilometrov pred cieľom a potvrdil tak parádnu formu pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta, ktoré budú vo Flámsku. Na pódiu ho doplnil tímový kolega Mikkel Frølich Honoré (:dqt:) a Aimé De Gendt (:iwg:). Na štarte sa objavil Caleb Ewan (:lts:). Austrálčan sa zotavil po zlomenine kľúčnej kosti.

Na jazdcov čakalo ťažkých 192 kilometrov, na ktorých bolo položených 20 krátkych a výbušných stúpaní. Začiatok i koniec bol vo flámskom Overijse. V spomínanom meste žije približne 25 tisíc obyvateľov. Tento rok sa jednalo už o 61. ročník pretekov.

Nalini - procycling

Profil


Štart

Priebeh Druivenkoers Overijse

Do úniku dňa si naskočila deviatka jazdcov. Skupina bola v zložení Damien Gaudin (TotalEnergies), Aaron Van Poucke (Sport Vlaanderen – Baloise), Jonas Iversby Hvideberg (Uno-X Pro Cycling Team), Michael Garrison (Hagens Berman Axeon), Niels van Ekeren (Metec – Solarwatt p/b Mantel), Harrison Wood (SEG Racing Academy), Gianni Marchand (Tarteletto – Isorex), Iver Skaarseth (Uno-X Pro Cycling Team) a Veljko Stojnić (Vini Zabù). Náskok skupiny však nebol ani dve minúty. 60 kilometrov pred cieľom prišiel na rad favorit pretekov.

Remco Evenepoel (:dqt:) neváhal ani sekundu a nastúpil. Vypracoval si 30-sekundový náskok a upaľoval do cieľa. Preteky však boli náhle neutralizované. Mohlo za to horiace auto, ktoré bránilo bezpečnosti pretekov. Po 15 minútach sa preteky reštartovali a Belgičan pokračoval s náskokom. Napokon si do cieľa priniesol takmer minútu a zaslúžene v cieli oslavoval. Skvelý deň Quick-Stepu dokonal druhý Honoré a štvrtý Asgreen.

Remco Evenepoel

„Bol to dnes špeciálny deň. Prvýkrát som jazdil takto blízko domova. Bol som dnes motivovaný a chcel som sa ukázať. Nebolo to dnes také ľahké akoby sa zdalo. 60 kilometrov v úniku nebola sranda, no som rád, že som to dokázal. Som nesmierne šťastný.“

Druivenkoers Overijse – celkové poradie

1
 EVENEPOEL Remco
Deceuninck – Quick Step4:15:55
2
 HONORÉ Mikkel Frølich
Deceuninck – Quick Step0:40
3
 DE GENDT Aimé
Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux0:53
4
 ASGREEN Kasper
Deceuninck – Quick Step0:55
5
 WELTEN Bram
Team Arkéa Samsic
6
 VERMEERSCH Gianni
Alpecin-Fenix
7
 GHIRMAY HAILU Biniam
Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux
8
 REX Laurenz
Bingoal Pauwels Sauces WB
9
 GILBERT Philippe
Lotto Soudal
10
 HIRSCHI Marc
UAE-Team Emirates
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár