Dubaj Tour: Prvá etapa pre holandského šprintéra

zdroj: twitter.com/LottoJumbo_road

Začiatok sezóny sa spája s netradičnými cyklistickými destináciami ako Austrália či blízky východ. Práve na arabskom polostrove sa dnes konala prvá etapa Dubaj Tour. Preteky z kategórie 2.HC majú 5 etáp. V každej z nich budeme môcť očakávať hromadný dojazd, aj keď niekedy sa objaví stúpanie.

Dnes to však bola jednoznačná záležitosť šprintérov. Prvý na páske bol Dylan Groenewegen (:lot:), za ním špurtovali Magnus Cort (AST) a Elia Viviani (:qst:). Holaďan sa na prvé miesto dostal už približne 150 metrov pred cieľom. Spoľahol sa hlavne na perfektné načasovanie. Taktiež využil tím Quick-Step Floors, ktorý má nového lídra do šprintov v podobe Vivianiho. Debut v novom drese si odbil Nemec Marcel Kittel (:kat:). Ten však nebude mať najkrajšie spomienky, keďže skončil mimo najlepšej desiatky kvôli mechanickým problémom. Groenewegen sa taktiež dostal na čelo celkového poradia pretekov.

„Je skvelé tu vyhrať, keďže je tu veľa dobrých šprintérov, “ povedal Groenewegen, „Minulý rok som mal víťazstvo blízko skoro každý deň, ale neprišlo. Bol som dvakrát druhý a som rád, že som novú sezónu začal správnym spôsobom vďaka môjmu tímu. Quick-Step urobili šprint veľmi ťažkým tým, že udávali tvrdé tempo. Vyrazil som 200 metrov pred cieľom. Bolo to tesné ale vyšlo to v môj prospech. Je dobrý pocit vyhrať medzi tak veľkou konkurenciou špintérov, ktorí tu sú.“

Groenewegen sa najviac zvýranznil víťazstvom na poslednej etape Tour de France minulý rok. Aj týmto víťazstvom ho môžme zaradiť do užšej svetovej špičky. Holanďan má stále iba 24 rokov a kariéru pred sebou.

Záverečný šprint:

Výsledky prvej etapy:

1.Dylan Groenewegen (Ned):lot:03:51:35
2.Magnus Cort (Den)AST
3.Elia Viviani (Ita):qst:
4.Alexander Kristoff (Nor):uae:
5.Nacer Bouhanni (Fra)Cofidis
6.Jacob Henessy (GBr):mts:
7.Eric Young (USA)Rally Cycling
8.Sonny Colbrelli (Ita):bmt:
9.Andrea Peron (Ita)Team Novo Nordisk
10.Loic Vliegen (Bel):bmc:

zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár