Dubaj Tour: Vydarený prestup priniesol dobré výsledky

zdroj: twitter.com/AquaBlueSport

Máme za sebou poslednú etapu Dubaj Tour. Ako sa dalo predpokladať, boli sme svedkami hromadného šprintu. Ten mal však zaujímavý priebeh, keďže ešte pred cieľom nastal pád. Nacer Bouhanni (Cofidis) sa ocitol na zemi. Víťaz prvej etapy Dylan Groenewegen (:lot:) tiež po incidente nemohol myslieť na víťazstvo v etape, taktiež ani Mark Cavendish (:ddd:). Ten síce nespadol, ale musel zastaviť, aby sa vyhol pádu. Najlepšie spomienky na svoje prvé preteky v novom tíme Katusha-Alpecin nebude mať ani jeden z najlepších šprintérov minulého roku, Marcel Kittel (:kat:). Dnes sa mu šprint nevydaril, skončil na šiestom mieste. Predbehli ho dokonca aj jeho tímoví kolegovia piaty Rick Zabel (:kat:) a druhý Marco Haller (:kat:). Oveľa lepšie zážitky z prvých pretekov po prestupe do Quick-Stepu má dnešný víťaz Talian Elia Viviani (:qst:). Ten si zjavne dobre rozumie s krajanom Sabatinim (:qst:), ktorý mu rozbiehal šprint. Talianska dvojica už raz spolu pôsobila v talianskom tíme Liquigas.

„Potreboval som všetkých mojich tímových kolegov na posledné kilometre a ‚Saba‘ odviedol opäť úžasnú robotu. Vždy vie kedy som na jeho kolese. Tesne sme sa vyhli pádu a Sabatini ma viedol stále dopredu. Ostávalo posledných 50 metrov do cieľa a ja som si uvedomil, že môžem vyhrať ,“ vyhlásil Viviani.

Druhý skončil spomínaný Marco Haller (:kat:) a tretí bol Adam Blythe (Aqua Blue Sport). Viviani nastúpil na etapu s dvojeskundovým náskokom v celkovej klasifikácii pred Magnusom Cortom (AST). Dán Cort sa umiestinil až na ôsmej priečke a tak Viviani je celkovým víťazom Dubaj Tour. Talian taktiež ovládol bodovaciu súťaž. Dánsky cyklista získal biely dres pre najlepšieho jazdca do 23 rokov.

Záver etapy :

Výsledky 5. etapy:

1.Elia Viviani (Ita):qst:03:05:28
2.Marco Haller (Aut):kat:
3.Adam Blythe (GBr)Aqua Blue Sport
4.Jean-Pierre Drucker (Lux):bmc:
5.Rick Zabel (Ger):kat:
6.Marcel Kittel (Ger):kat:
7.Sonny Colbrelli (Ita):bmt:
8.Magnus Cort Nielsen (Den)AST
9.Andrea Peron (Ita)Novo Nordisk
10.Fabio Sabatini (Ita):qst

Celkové poradie:

1.Elia Viviani (Ita):qst:19:05:46
2.Magnus Cort (Den)AST00:00:12
3.Sonny Colbrelli (Ita):bmt:00:00:14
4.Jean-Pierre Drucker (Lux):bmc:00:00:24
5.Rick Zabel (Ger):kat:
6.Nathan Van Hooydonck(Bel):bmc: 00:00:27
7.Loic Vliegen (Bel):bmc:00:00:28
8.Timo Roosen (Ned):lot: 00:00:30
9.Dylan Teuns (Bel):bmc: 00:00:34
10.Marcel Kittel (Ger):kat: 00:00:38

 

zdroj: cyclingnews.com

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár