Dumoulin sa predsa len v objaví na Giro d’Italia

Giro d'Italia 2018

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Team Sunweb potvrdil, že holadnský cyklista Tom Dumoulin (:sun:) sa opäť bude sústrediť na talianske Giro d´Italia. Až po účasti na tomto trojtýždňovom etapovom závode sa rozhodne, či sa pôjde aj na Tour de France.

Nemecký tím svoje ciele do sezóny 2018 predstaví na oficiálnej prezentácii v Berlíne 4. januára. Najdôležitejším rozhhodnutím však stále bola Holanďanova účasť na pretekoch Grand Tour. O jeho plánoch ako prvé informovali zdroje z magazínov Cyclingnews a De Telegraaf. Druhý menovaný dostal aj vyhlásenie od hovorcu tímu Sunweb:

„Tom pôjde na Giro na celkovú klasifikáciu. Po Gire budeme analyzovať jeho výkon a až potom sa rozhodneme o účasti na Tour de France.“

Oficiálny Twitter účet Giro d’Italia tiež potvrdil účasť Holanďana.

Tom Dumoulin bude teda obhajovať ružový dres pre celkového víťaza prvej Grand Tour sezóny. Po odchode Warrena Baruila (Fortuneo – Samsic) sa tím bude sústrediť aj na klasikára a šprintéra Michaela Matthewsa. Víťaz zeleného dresu z tohto roku by mal získať nejaké etapy na Tour de France.

101. edícia Gira odštartuje 4. mája v Izraeli a ukončí sa 27. mája v Ríme. Tour de France začne neobvykle kvôli Majstrovstvám sveta vo futbale v Rusku o týždeň neskôr ako zvyčajne. To dáva jazdcom, ktorí absolvujú Giro o týždeň viac na regeneráciu a oddych.

Tento rok bude nabitý aj na Vuelte, kde sa niekoľko jazdcov bude chcieť pripraviť na Majstrovstvá sveta v Innsbrucku, ktoré budú mať kopcovitý profil. To nám ale nezabráni uvidieť nejaké napínavé súboje o čas v Taliansku. Dumoulin by mohol vyzvať Froomea (:sky:), ak sa po kauze s možným dopingom objaví na talianskych cestách. Do cesty za ružovým dresom sa mu taktiež postavia jazdci ako Fabio Aru (:uae:), Esteban Chaves (:ors:), Adam Yates (:ors:) či Miguel Angel Lopez (AST):

Tom Dumoulin minulý rok vyhral Giro pred súpermi Nairom Quintanom (MOV) a Vincenzom Nibalim (:bmt:) kde si taktiež podmanil 2 etapové víťazstvá. Pre 27-ročného časovkára a po novom aj vrchára to bolo prvé víťazstvo na pretekoch Grand Tour. Predošlú sezónu 2017 si Dumoulin vybojoval aj celkové víťazstvo na Binck Bank Tour a víťazstvo v indviduálnej časovke na Majstrovstách sveta v Bergene. Tým sa zaradil medzi aboslútnu svetovú špičku. Preto z pohľadu diváka by bolo minimálne zaujímavé vidieť holanďana na Tour de France, kde by dokázal viesť vyrovnané súboje s favoritmi.

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár