Dwars Door Vlaanderen preview: Lampaert zaútočí na zlatý hetrik

zdroj: twitter.com/lavuelta

Kolotoč jarných klasik pokračuje i tento týždeň. V stredu je na programe Dwars door Vlaanderen, ktorá nás prevedie západnou časťou Belgicka. Už ako tradične je to príprava pred Flámskom, ktoré nás čaká v nedeľu. Od roku 2017 je súčasťou World Tour kalendára. V roku 2012 sa do itinerára dostala i ženská edícia. Tento rok je na pelotón pripravených 183 kilometrov. Štart je v Roeselare a cieľ vo Waregeme. Prvé stúpanie je na programe až po 80 kilometri – Nieuwe Kwaremont preverí nejedného pretekára.

Celkovo je na jazdcov pripravených 11 stúpaní a 7 dláždených úsekov. Posledných 50 km poriadne rozbije celý pelotón, každú chvíľu bude stúpanie striedať úsek s mačacími hlavami a naopak. V tejto fáze sa vytvorí hlavná skupina favoritov na prvenstvo. Cieľová rovinka je „placka“ a tak čakáme niekoľko čistokrvných šprintérov v súboji o víťazstvo. Profil však nahráva i úniku a tak sa máme na čo tešiť. Slovenské farby bude na pretekoch hájiť iba Juraj Sagan (BOH). Tourminátor si pred nedeľou zobral „dovolenku“.

Favoriti

Prvenstvo z minulého roku obhajuje Yves Lampaert (:dqt:), ktorý tu vyhral i v roku 2017 a tak bude útočiť na zlatý hetrik – tri víťazstvá v rade. K sebe má veľmi silnú podporu v podobe Philippe Gilberta (:dqt:), Boba Jungelsa (:dqt:) a Ilja Keisseho (:dqt:). Ďalší domáci favorit bude Greg Van Avermaet (:ccc:). Belgičan čaká na prvé víťazstvo v nových farbách a tak bude motivácia veľmi vysoko. V tíme AG2R bude jednotka Oliver Naesen (:alm:), ktorý má dobrú formu. Bronzový z roku 2018 – Sep Vanmarcke (:efd:) je ďalším favoritom, rodák z Kortrijku určite ukáže svoju silu. Veľmi silnú dvojku, ktorá bola i na E3 či Gent – Wevelgem posiela UAE. GavíriaKristoff ukázali silu na druhom spomínanom podujatí, kde Nór ovládol záverečný finiš. K širšiemu okruhu radíme Mika Teunissena (:tjb:). Holanďan tu skončil minulý rok druhý. Michael Valgren (:ddd:) sa v nových farbách zatiaľ hľadá, no nemôžme na neho zabudnúť. Laurens De Vreese (AST), Niki Terpstra (Energie Direct) či Gianni Moscon (:sky:) môžu taktiež prekvapiť.

Profil:

Trasa:

Zostrih z minulého roka:

Zdroj: cyclingnews.com, ddvl.eu

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár