Dwars Door Vlaanderen preview: Posledný test pred Ronde aj s Jurajom Saganom

zdroj: facebook.com/pg/UnionCyclisteInternationale

Preteky Okolo Flámska sú každým dňom bližšie a pred druhým monumentom sezóny príde ešte jedna príležitosť na postrašenie súperov. Podujatie Dwars Door Vlaanderen zmenilo zaužívaný termín a tentoraz si vyčlenilo miesto v kalendári v týždeň konania Ronde. Teda o týždeň neskôr, ako sme boli zvyknutí. Zmena termínu poznačila aj trasu 180-kilometrových pretekov. Predsa len, zaradiť to najlepšie z Flámska 4 dni pred vrcholom flámskych jednorázoviek by bolo mierne barbarstvo.

Jazdcov tak uvidíme prechádzať dvakrát cez Kluisberg (1500 m, 6,3 %, max. 15 %) a až trikrát sa popasujú s Knoktebergom (1100 m, 8 %, max. 13 %). Do nôh sa naplno zahryzne kombinácia 7. a 8. stúpania dňa – Taaienberg (800 m, 7,1 %, max. 18 %) a Kruisberg (1800, 4,8 %, max. 9 %). Veľké škody sa budú dať napáchať ešte aj na stúpaní Holstraat (1000 m, 5,2 %, max. 12 %), po ktorom ostane do cieľa vo Waregeme už iba necelých 17 kilometrov a krátky Nokereberg (350 m, 5,7 %, max. 7 %).

Foto: facebook.com/pg/UnionCyclisteInternationale

Favoriti

V stredu sa na štarte v Roeselare stretne pozoruhodný mix zvučných mien. Okrem klasikárskych špecialistov, ktorí si brúsia zuby na nedeľňajšie Ronde, zavítajú do Flámska aj Alejandro Valverde (MOV), Nairo Quintana (MOV) a Romain Bardet (:alm:). Najmä francúzsky vrchár už tento rok na Strade Bianche dokázal, že nie vždy sa oplatí odsúvať outsiderov na vedľajšiu koľaj, ale flámske kocky dajú telu viac pocítiť „chýbajúce“ kilogramy ako toskánska šotolina.

Skutočných favoritov tak treba hľadať medzi osvedčenými menami. Pri pohľade na štartovú listinu sa to len tak hemží belgickými vlajkami. Pred nedeľou si prídu zahriať nohy Greg Van Avermaet (:bmc:), Philippe Gilbert (:qst:), Jasper Stuyven (:tfr:), Wout van Aert z Vérandas Willems-Crelan, Tiesj Benoot (:lts:), Sep Vanmarcke (:efd:) a Oliver Naesen (:alm:).

Quick-Step nasadzuje do boja okrem Gilberta aj Fernanda Gaviriu (:qst:) , Nikiho Terpstru (:qst:) a Zdeňka Štybara (:qst:).

Hromadný dojazd by zvýšil šance Dylana Groenewegena (:lot:), Sachu Modola (:efd:), Alexandra Kristoffa (:uae:) a aj Johna Degenkolba (:tfr:).

Peter Sagan (BOH) si naordinoval voľno, a tak si líderskú rolu vyskúšajú jeho pomocníci Marcus Burghardt (BOH) a Daniel Oss (BOH). Na súpiske nemeckého celku figuruje aj Juraj Sagan (BOH).

Trasa

Profil

 

Zdroj: ddvl.eu

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár