E3 Harelbeke: Dramatickú klasiku ovládli Belgičania, Sagan spadol

E3 Harelbeke
Greg Van Avermaet

zdroj: twitter.com/BMCProTeam

Dnes sa konala ďalšia belgická klasika s názvom E3 Harelbeke. Na jazdcov čakalo ťažkých 206 kilometrov a všetky klasické stúpania ako Taaienberg, Paterberg, a Oude Kwaremont. Dnes sa rozhodovalo v únikoch. V jednom takom sa približne 60 kilometrov pred cieľom objavila trojica Belgičanov, ktorá si to nakoniec rozdala o víťazstvo. Veľkú smolu mal dnes Peter Sagan (BOH), ten sa v jednom stúpaní ocitol na zemi a dobrý výsledok tak bol preč. Preteky ovládol Van Avermaet (:bmc:), Philippe Gilbert (:qst:) si pripísal v krátkom čase ďalšie druhé miesto. Oliver Naesenovi (:alm:) ostala bronzová priečka.

Rozhodujúci moment

Najdôležitejší moment prišiel už tradične na jednom z posledných stúpaní – Oude Kwaremont. Tam sa oddelila veľmi silná belgická trojica v zložení Gilbert (:qst:), Naesen (:alm:) a Van Avermaet (:bmc:). Tá spolu veľmi dobre spolupracovala a svoj náskok pomaličky navyšovala. Na poslednom stúpaní to dvojica Gilbert, Van Avermaet na Naesena skúsili, no ten meter za metrom sťahoval náskok dvojice. Skupina prenasledovateľov už strácala niečo málo pod minútu. 10 kilometrov pred koncom bolo jasné, že si to táto trojka rozdá o víťazstvo. Všetko zacačlo na posledných 200 metroch, keď zo zadnej pozície vyrazil Naesen, no Van Avermaet ho zachytil a na posledných metroch predbehol.

Slováci

Na pretekoch sme mali trojnásobné zastúpenie. Svetový šampión Peter Sagan (BOH) spadol na jednom zo stúpaní. Pred kolesá mu spadol iný jazdec a nebolo úniku. Následne to Tourminátor skušal, no bicykel to odniesol a na druhý čakal niekoľko minút. Preteky nakoniec dokončil, no až na 108. mieste. Erik Baška skončil na 101. priečke. Juraja Sagana preteky nedokončil.

Záver:

Výsledky:

1.Greg Van Avermaet (Bel):bmc:04:47:26
2.Philippe Gilbert (Bel):qst:00:00:39
3.Oliver Naesen (Bel):alm:
4.Luke Durbridge (Aus):ors:00:00:38
5.Lukas Pöstlberger (Aut)BOH00:00:40
6.Michael Valgren (Den)AST00:00:51
7.Sonny Colbrelli (Ita):bmt:00:00:53
8.Tom Boonen (Bel):qst:
9.Dylan Van Baarle (Ned):cdt:
10.Alberto Bettiol (Ita):cdt:




zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár