EF Education má na Giro d’Italia kaleidoskopický dres. Farby menil i Israel

Giro d'Italia 2021
Giro dItalia 2021

zdroj: twitter.com/mcmansionhell

Tím EF Education-NIPPO ide na Giro d’Italia 2021 so špeciálnou sadou dresov. Aj tím Israel Start-Up Nation sa rozhodol prejsť talianske Giro v jedinečnej farbe.

Po vlaňajšom úlete so skateboardovou spoločnosťou Palace sa tím EF Pro Cycling s výrobcom dresov Rapha rozhodol pre čosi konzvervatívnejšiu zmenu. Klasické ružové dresy tímu sa na Gire miešajú s tričkom pre celkového lídra. Dizajnéri majú tak každý rok za úlohu vymyslieť novú sadu. Tentokrát zvolil americký tím „kaleidoskopický výtvor, vytvorený, aby oslávil ľudí z rozdielnych prostredí a národov, ktorí sa spojili pre spoločný cieľ“. Farebná schéma vyjadrujúca rovnosť rozdielnych skupín dostala označenie „Euphoria“. Vrchná časť obsahuje „vlajky“ na čiernom pozadí, ktoré presahuje do dolnej časti.

Za tím EF Education-NIPPO bude na Gire (8. – 30. mája) súťažiť jeden z favoritov na celkové poradie – Brit Hugh Carthy. Pomôžu mu napríklad Tejay Van Garderen, Alberto Bettiol či víťazi etáp z vlaňajška Ruben Guerreiro a Jonathan Caicedo. Po ťažšom priebehu koronavírusu si dres oblečie Jens Keukeleire. Prvú Grand Tour v kariére okúsi 21-ročný Brit Simon Carr.

Israel Start-Up Nation sa spojil s vinárenskou spoločnosťou

Biele a modré dresy vymenil izraelský tím za červené odtiene s oveľa živším dizajnom. Dresy s sponzorom Vini Fantini budú takisto nosiť iba na Gire. Podľa tímu je dres inšpirovaný červeným vínom, ktoré taliansky sponzor vyrába.

Tím Israel Start-Up Nation povedie Ír Dan Martin, ktorý má v pláne zaútočiť na celkové poradie. V náročných šprintoch a dvoch časovkách sa celok spoľahne na Patricka Bevina. Davide Cimolai je šprintérom. Guy Niv, Mathias Brändle, Alessandro De Marchi, Alex Dowsett či Krists Neilands sa buu snažiť tlačit do únikov, z ktorých môžu zvíťaziť. Triumf sa vani podaril Britovi Dowsettovi.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár