EF Pro Cycling ponúkol predĺženie zmlúv všetkým jazdcom

EF Pro Cycling

zdroj: twitter.com/EFprocycling

EF Pro Cycling učinil veľmi vítané gesto. Tím ponúkol každému jazdcovi, ktorý v priebehu krízy COVID-19 musel brať nižšiu mzdu, ročné predĺženie zmluvy. Frima Education First ako hlavný sponzor prišla o zančné príjmy, keďže hlavná činnosť – sprostredkovania jazykových pobytov – nie je počas pandémie možná.

Tím tak musel počas mesiacoch bez pretekov prisupiť ku kroku, že jazdom znížil plat. Trvalo to od polovice marca do konca júla.

Šéf tímu EF Pro Cycling Jonathan Vaughters:

„Sezóna 2020 bola bezprecedentná – v športe aj všade inde. Jazdci spolupracovali s vedením na zotrvaní tímu, ale ako obetu museli znižiť mzdu, aby pomohli tímu prežiť aj po konci sezóny. Je iba správe, že sme ponúkli kontrakt na sezónu 2021 jazdcom, ktorí mali znížený plat. Skutočne si vážim jazdcov, že pomohli tímu. “ povedal Vaughters podľa Cyclingnews.

Ponuku hneď využil Moreno Hofland (:efd:), holandský šprintér. Ten počas karantény mal až príliš veľa trénignu. S prepálnou prípravou nemohol plne súťažiť.

Zmluvu predĺžil jede z marketingovo najdôležitejších ľudí. Lachlan Morton je známy svojími aktivitami mimo preteky World Tour, čiže rôzne niekoľkodňové výzvy na horských či gravelových bicykloch, extrémne bike-packingové dobrodružstvá. Svoje dobrodružstvá uverejňuje na YouTube. Tie nachádzajú aj diváci, ktorí profesionálnu cyklistiku priamo nesledujú. Hlavne v Spojených štátoch má takáto forma spolupráce veľký potenciál.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa lachlanmorton (@lachlanmorton),

Nie je to však len tím, ktorý sa musí „priživovať“ na alternatívnom kalendári. Daniel Martínez vyhral tento rok veľké preteky Critérium du Dauphiné a etapu na Tour de France. Ruben Guerreiro vyhral vrchársky dres a etapu na Giro d’Italia. Michael Woods posledne vyhral etapu na Vuelta a España.

Brit Hugh Carthy (:efd:) patrí k najlepším jazdcom prebiehajúcej Vuelty. Celkovo je po 8. etape na štvrtom mieste.

Do tímu príde na začiatku veľmi sľubný klasikár Michael Valgren (:ntt:). Najväčšími hviezdami tímu sú kolumbijská vrchári Rigoberto Urán (:efd:) a Sergio Higuita (:efd:) alebo klasikár Alberto Bettiol (:efd:).

Z tímu EF Pro Cycling  odchádza šprintér Kristoffer Halvorsen (:efd:) do menšieho celku UNO-X. Sep Vanmarcke a Mike Woods idú do Israel Start-Up Nation, Daniel Felipe Martínez do INEOS Grenadiers, Tanel Kanger do Mitchelton-Scott.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár