EF uchmatol Astane univerzálneho Magnusa Corta

Prestupy
Magnus Cort Nielsen

zdroj: twitter.com/ParisNice

EF Education First Pro Cycling na začiatku ďalšieho roka posilní Magnus Cort Nielsen (AST). Dánsky univerzál podpísal s americkým tímom dvojročný kontrakt.

26-ročný jazdec má na konte 14 profesionálnych víťazstiev. V roku 2016 získal v hromadných dojazdoch dve prvenstvá na Vuelta a España, vlani sa mu z úniku zadarilo v 15. etape Tour de France. Ide o jeho najväčší úspech. Okrem toho má triumfy z Okolo Dánska alebo BinckBank Tour. V tejto sezóne triumfoval vo štvrtej etape Paríž – Nice.

Magnus Cort:

„O tomto tíme som počul veľa dobrých vecí, hlavne od Mattiho Breschela. Najdôležitejšou vecou pri vyberaní tímu sú pre mňa ľudia. Je jasné, že do tejto skupiny sa rýchlo začlením. Navyše, tím sídli v Girone, kde trávim veľa času pri tréningoch. Hovorí sa v ňom anglicky, čo je taktiež pre mňa dôležité. 

„Som šťastný s viacerými úlohami. Som schopný pracovať pre lídrov na celkové poradie, pomáhať pri lead-oute alebo sám byť lídrom. Dúfam, že budem mať možnosť vyhrať nejaké preteky na ďalší rok.“

Rodák z ostrova Bornholm v Baltskom mori je skutočným univerzálom, keď zvláda rovinatú sólo jazdu či tímovú časovku, úniky, disponuje aj rýchlejšou koncovkou a dynamikou. V poslednom čase sa zlepšil aj v horách, a tak popri klasikách môže pomáhať lídrom EF ako Uránovi, Martinezovi alebo Woodsovi v etapákoch.

Manažér tímu Jonathan Vaughters:

„Magnus prináša všestrannosť a víťaznú morálku. Je to talentovaný jazdec na viacerých profiloch. V kopcoch bol v poslednom týždni Tour de France vpredu, dokáže vyhrať z malej skupiny alebo úniku. Taktiež je veľmi rozumným jazdcom v takticky zložitých situáciách.“

Jeho schopnosti využíval tím Astana napríklad na Critérium du Dauphiné, kde bol Cort posledným mužom pre krajana a neskoršieho víťaza Fuglsanga v kopcovitých etapách. Vo veku 26 rokov má stále potenciál na vypracovanie sa do užšej špecializácie, keďže už teraz má v takmer každej cestnej disciplíne viac ako slušný základ. Prestup do nového tímu, kde by mu bol viac ponúkaný lídersky post, mu určite pomôže.

Počas dvoch predošlých sezón v Astane získal päť víťazstiev. Ako profesionál pôsobil od roku 2014 v tíme Orica GreenEDGE, terajší Mitchelton-Scott. Tam bol najprv tréningový jazdec, keďže od sezóny 2012 pretekal na kontinentálnej úrovni v tímoch Concordia a Cult Energy.

 

Zdroj: efprocycling.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár