Egan Bernal má vážne zranenia. Podstúpil prvú operáciu

Egan Bernal 16. etapa Giro d'Italia 2021

zdroj: Massimo Paolone/LaPresse

Kolumbijský cyklista Egan Bernal (:ins:) utrpel vážne zranenia počas pondelkovej tréningovej jazdy. Blízko domova narazil do autobusu vo vysokej rýchlosti.

Aktualizácia: Bernal podstúpil operáciu stavcov.

Podľa oficiálnej tlačovej správy z nemocnice v Bogóte má zlomeniny na dvoch krčných stavcoch, hrudníku (pneumotorax) a na stehennej kosti. Víťaz Giro d’Italia bol počas tréningu na časovkárskom bicykli. Náraz sa tak udial vo vysokej rýchlosti. 25-ročný jazdec INEOS Grenadiers si podľa kolumbijských novín neskoro všimol, že autobus pred zastávkou spomaľuje a narazil doň.

Bernala pri vedomí previezli do nemocnice v Bogóte Clínica Universidad de la Sabana. Množstvo zlomenín ale neveští nič dobré. Víťaz Tour de France 2019 podstúpi v najbližšom čase dlhú operáciu. Čaká ho veľmi dlhá rekonvalescencia.

Egan Bernal bol prevezený do nemocnice, potvrdzuje tím:

Plány na Tour de France sa odkladajú

Informácie o rozsahu zranení sa rýchlo zmenili. Až teraz je jasné, že Bernalov incident bol veľmi vážny a zrejme pozastaví jeho pretekárske plány na niekoľko mesiacov. Nie je pravdepodobné, že by sa dokázal dostať opäť do formy ešte pred Tour de France (1. – 24. júla). Práve na francúzskej Grand Tour mal byť opäť lídrom britského tímu.

Z predbežných diagnóz trvá len samotné vyliečenie zlomeniny stehennej kosti približne štyri mesiace. „Trauma na hrudníku“ ďalej značí niekoľko závažných zlomenín či poškodení pľúc.

Navyše, len prednedávnom Bernal čiastočne vyriešil svoje problémy s nerovnomernou dĺžkou nôh a skoliózou.

Podobne vážny incident zažil v roku 2019 pred Tour de France vtedajší líder Ineosu Chris Froome, ktorý preukázateľne stratil svoju víťaznú formu.

Tím poskytne po operácii ďalšie informácie.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár