Egan Bernal odstúpil z Tour de France 2020

Tour de France 2020
Egan Bernal

zdroj: ©A.S.O./Pauline Ballet

Egan Bernal (:ins:) odstúpil z Tour de France 2020 pred 17. etapou. Obhajca titulu trpel zdravotnými problémami s chrbtom a nedokázal podávať také výkony, s akými pred rokom ovládol preteky vo veku 22 rokov.

Egan Bernal:

„Určite som nechcel, aby sa Tour pre mňa skončila takto. Súhlasím však s tým, že je to pre mňa správne rozhodnutie. Pred pretekmi mám veľký rešpekt a už sa teším na návrat v ďalších rokoch. Celý deň ma sprevádzali bolesti chrbta a iba sa zvyšovali. Na poslednom stúpaní mi to prešlo do kolena.“

„Egan sa vráti“

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

All eyes on the future. @eganbernal will be back 👊

Príspevok, ktorý zdieľa INEOS Grenadiers (@ineosgrenadiers),

Čo za zmení v celkovom poradi?

Nič. Egan Bernal bol počas väčšiny pretekov v prvej päťke. V 15. etape na Grand Colombier však stratil na skupinu favoritov s Primožom Rogličom až 7 minút a 20 sekúnd a jeho sen o druhom žltom drese za sebou sa rozplynul. Viditeľne na stúpaní trpel a necítil sa dobre. Pred odstúpením bol na 16. mieste so stratou 18:04, keďže 16. etapu dokončil v zadnej skupine so šprintérmi.

Po Bernardovi Thevenetovi z rokov 1976 a 1978, Bernanrdovi Hinaultovi  z roku 1980 a Chrisovi Froomovi z roku 2014 je ďalším obhajcom žltého dresu, ktorý opustil Tour de France ako obhajca triumfu.

zdroj: ineosgrenadiers.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár