Elektrovozidlá ako nový a lepší spôsob dopravy

zdroj: facebook.com/Ofertasjuegos

V čase najväčšej dopravnej špičky vám určite hlavou prebehla myšlienka, či by sa nenašiel iný spôsob dopravy mestom ako autom. Ísť peši je pri nedostatku času naozaj náročné. Preto sa v posledných rokoch to popredia dostali pomocníci v podobe rôznych alternatívnych prostriedkov. Populárnym spôsobom stvorený pre 21. storočie sú elektrovozidlá.

Prečo si zvoliť elektromobilitu?

Ako sme spomenuli, v meste je niekedy výhodnejšie si zvoliť alternatívny spôsob prepravy. Mnohí skúšajú preplnenú mestskú hromadnú dopravu či bicykel. Nejde o najpohodlnejšie možnosti, minimálne prísť spotený do práce nie je najvhodnejšie. Elektrinou poháňané vozidlá tak zažívajú úspech, lebo dokážu priniesť veľkú flexibilitu pri jazde po meste, ako aj vyplnenie voľného času. Odhaduje sa, že oproti klasickej chôdzi sa ušetrí až 70% času. Pritom sa dáva ohľad aj na peňaženku, 100 km vás pri bežných elektrovozidlách stojí približne 20 centov. Taktiež ide v porovnaní s autom o ekologickú cestu.

Čo si môžem vybrať?

Elektrické kolobežky patria k najpopulárnejším elektrovozidlom. Ponúkajú pomerne pohodlné ovládanie, stabilitu a je naozaj ľahké s nimi pracovať. Ponúkajú vysokú rýchlosť bez námahy, čo pri klasickom bicykli určite možné nie je. Musíte však počítať s tým, že na kolobežke budete stáť niekoľko kilometrov, no to by určite nemal byť problém.

Hoverboardy sú celkom lacné elektovozítko s gyroskopom. Sú prenosné, malé a je jednoduché ich ovládať, ak chytíte ten správny cit.

Elektrické jednokolky ponúkajú veľa zábavy pri jazde a podobne ako hoverboard, sú praktické. Dokážu vás preniesť prakticky kamkoľvek a ponúkajú spríjemnenie vašej jednotvárnej cesty. Nejedná sa o najlacnejšiu záležitosť a taktiež nie je najjednoduchšie získanie sebavedomia na takomto malom zariadení.

Informácie na jednom mieste

Zaujali vás výhody a možnosti elektrovozítok? Výber je len na vás. Je potrebné predovšetkým sa oboznámiť s vašimi potrebami, čo očakávate od jazdy, za akú cenu, veľkosť či výdrž. So všetkými týmito problémami sa vysporiadala špecializovaná stránka vychutnejsijizdu.cz. Tá ponúka recenzie a testy, hodnotenia produktov ako elektrovozítka, elekrické jednokolky elektrokolobežky a hoverboardy. Po ruke máte plno podrobností ohľadom výdrže, rýchlosti a výhod i nevýhod pri stálom používaní. Stačí si vybrať žiadanú cenovú kategórie a podľa nej si sami zistite, čo si môžete kúpiť. Vychutnejte si jízdu elektrovozítka nepredáva, preto si môžete užiť nezávislé hodnotenia, čo je veľké plus.

Nahradí to klasický bicykel?

Pocit z toho, že ste prekonali už 30 km, že ste vyliezli na kopec pri vašom dome v rekordnom čase asi nenahradí nič. Elektrické bicykle či iné dopravné prostriedky slúžia predovšetkým ako rozumná náhrada tradičných možností dopravy. Mimo pracovného cyklu vám však poskytujú rozšírené možnosti relaxu, môžete s nimi zájsť ďalej, rýchlejšie a na miesta, kde by to v bežnej situácii nebolo možné.

 

Zdroj: vychutnejsijizdu.cz

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár