Ďalší líder Bory. Emanuel Buchmann ide na Tour de France

Tour de France 2021
Emanuel Buchmann

zdroj: © Fabio Ferrari/LaPresse

Emanuel Buchmann (BOH) sa zúčastní Tour de France 2021. Nemec sa stane ďalším z lídrov tímu BORA – hansgrohe. Na celkové poradie mieri Holanďan Wilco Kelderman (BOH), pričom predbežne sa počíta, že Peter Sagan (BOH) pôjde na šprintérske a klasikárske etapy. Tour de France začína 26. júna.

Buchmann bol lídrom nemeckého tímu na Giro d’Italia, ale v 15. etape nešťastne spadol a musel odstúpiť. Patril k najlepším vrchárom pretekov a jeho forma do rozhodujúceho tretieho týždňa postupne rástla. V roku 2019 sa Buchmann dostal na štvrté miesto celkového poradia Tour de France.

„Môj pád na Gire bol veľmi trpký. Mal som dobrú formu. Najprv som sa musel vysporiadať s následkami a dostať sa zo zranenia,“ uviedol Buchmann v tlačovej správe.

Emanuel Buchmann je ochotný pomáhať

„Bol som však motivovaný, preto som sa minulý týždeň zúčastnil tréningového kempu. Moje koleno ma ešte stále trochu bolelo, ale teraz už je v poriadku. Cítim sa dobre, ale neviem, či budem na Tour v optimálnej forme. Nemal som možnosť sa na Tour pripravovať niekoľko mesiacov ako na Giro,“ pokračuje Buchmann.

Tím má od začiatku sezóny viesť tretí muž vlaňajšieho Gira a nová posila zostavy, Wilco Kelderman. Buchmann pripomína, že na základe svojej formy je ochotný pomáhať Holanďanovi.

„Prvotne nemierim na celkové poradie. To neznamená, že to vylučujem, ale vo Wilcovi máme lídra, ktorý sa mohol bez problémov pripravovať na Tour de France. Bude jasná jednotka tímu a ak to bude nutné, bude mať moju plnú podporu,“ uzavrel Nemec Buchmann.

Wilco Kelderman je pripravený

Wilco Kelderman po prestupe do BORA – hansgrohe na začiatku roka podáva stabilné výkony. Najprv si prešiel nehodou na tréningovom kempe, ale keď sa dostal zo zranení, ukazoval dobre nohy. Nezastavil ho ani pád a odstúpenie z pretekov Okolo Baskicka. Naposledy skončil na štvrtom mieste pretekov Critérium du Dauphiné, ktoré sú pre mnohých poslednou skúškou pred Tour de France.

„Je jasné, že Wilco je naším lídrom pre celkové poradie. Bude mať stopercentnú podporu od tímu. Emanuel bude mať skôr voľnú ruku. Vieme, že trasa s časovkami Buchmannovi veľmi nesedí, ale nechceme ho úplne odpísať. Uvidíme, ako sa mu bude dariť v horských etapách. Ak bude jeho forma dobrá, rád by som ho videl útočiť a riskovať,povedal o plánoch svojich vrchárov šéf tímu Ralph Denk.

Oficiálna zostava pred Grand Tours sa ohlasuje iba niekoľko dní pred štartom. Ešte stále nie je isté, či do pretekov nastúpi šprintér Pascal Ackermann (BOH), ktorý sa výsledkovo trápi. Keďže tím potrebuje aj domestikov, k nim by mali patriť Patrick Konrad, Marcus Burghardt a Nils Politt.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár