Eschborn – Frankfurt 2023 ovládol Kragh Andersen, šprintéri si ani neškrtli

Eschborn - Frankfurt 2023

zdroj: https://twitter.com/BORAhansgrohe/status/167

Jubilejný 60. ročník klasiky Eschborn – Frankfurt 2023 ovládol Soren Kragh Andersen (ADC) pred Patrickom Konradom (BOH) a Alessandrom Fedelim. Stupne víťazov tak po dlhých rokoch nedobyli šprintéri, čo bolo zvykom na nemeckej jednorázovke.  

Eschborn – Frankfurt 2023 – priebeh

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/eschborn-frankfurt/2023/result/today/profiles

Štart:

Únik dňa

Do takmer celodenného úniku sa prebojovala šestica v zložení Max Walscheid, Ceriel Desal, Felipe Orts, C.H. Tu, Jens Reynders a Matteo Moschetti. Na pelotón pri prvom prejazde cieľovou čiarou si vybudovali náskok necelých 5 minút.

Výrazná zmena neprišla ani počas prvého stúpania – Feldberg. Pelotón jazdil kompaktne.

Odzačiatku

Únik bol napokon pohltený 88 kilometrov pred cieľom, kedy balík viedol tím Alpecin – Deceuninck. V tom čase sa na zemi ocitlo už viacero pretekárov, medzi nimi aj domáci Emanuel Buchmann (BOH). Akonáhle rozbehnuté hlavné pole pohltilo i posledného pretekára z čela, začali sa objavovať prvé útoky. Tempo sa zvýšilo a šprintéri sa dostali na limit svojich síl.

Takáto preteková situácia rezultovala vo vytvorení približne 30-člennej skupinky favoritov, v ktorej sa šprintéri už nenachádzali. Taktovku v skupine pravzal tím Jayco AlUla, no zaostávajúca skupina napokon pred záverečným stúpaním dňa predsa len dostihla čelnú 30-člennú skupinu. Preteky sa tak zase „začínali“ odzačiatku.

Mammolshain

Ako prvý do záverečného stúpania vyrazil Marcellusi. Na hlavnú skupinu si vypracoval solídny náskok, no v strmých pasážach Mammolshainu bol dostihnutý ďalšími favoritmi. Spoločne teda na méte 28 kilometrov pred cieľom vytvorili skupinu dostatočne silnú na to, aby sa v nej bojovalo o víťazstvo. To sa napokon stalo realitou.

Najsilnejší v závere bol jednoznačne Soren Kragh Andersen, ktorý svoj šprint odštartoval z prvej pozície, ktorá vo všeobecnosti nie je tou najlepšou. Kragh Andersen však za konkurentov mal skôr vrchárov a nie šprintérov, čiže pozičná jazda nehrala významnú úlohu.

Eschborn – Frankfurt 2023 – výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár