Eschborn – Frankfurt: Ackermann z Bory zastavil Kristoffa

zdroj: twitter.com/tourderomandie

Dnes sa konala 58. edícia jednodňových pretekov Eschborn – Frankfurt. Na štart v Eschborne sa postavilo celkom 22 tímov, ktoré boli pripravené na 187,5 kilometrov dlhú trať. Do úniku dňa sa dostala sedmička jazdcov, ktorí sa osamostatnili na čele po desiatich kilometroch pretekania. V skupine boli jazdci ako Evgeny Schalunov (Gazprom-RusVelo), Sebastian Schönberger (Neri Sottoli – Selle Italia – KTM), Dimitri Peyskens (Wallonie-Bruxelles), Caper Pedersen (:sun:), Artyom Zakharov (AST), Yoann Offredo (Wanty – Gobert Cycling Team) a Mathias Van Gompel (Sport Vlaanderen – Baloise). Náskok útočníkov sa vyšplhal na značku 4 minút. Po sto kilometroch začal šľapať i pelotón a náskok sa rýchlo zmenšil. Medzičasom sa na čele vymenilo zoskupenie jazdcov v úniku. Z pôvodného ataku ostali len Schalunov a Peyskens.

Pred tretím nájazdom na Mammolshaim mala šestica na čele náskok minútu. Spomínané stúpanie pomohlo Matejovi Mohoričovi (:uae:), ktorý doplnil špicu, naopak tímový kolega Kristoff (:uae:) strácal kontakt s hlavným balíkom. Nór sa nakoniec dotiahol do hlavného poľa, no neveštilo to nič dobrého pred štvrtým prejazdom Mammolshaimu. Na jeho štastie však nikto neútočil a nemal tak žiadne väčšie problémy udržať tempo. Spolu s ním to zvládli i ostatní šprintéri a tak sa mohli vydať na stíhaciu jazdu. Šesť jazdcov na čele malo náskok približne 40 sekúnd a tak to vyzeralo na hromadný dojazd ako po minulé roky.

Záver

20 kilometrov pred cieľom bol náskok skupiny už len 15 sekúnd. O desať kilometrov neskôr to skupinka mala už nahnuté a delilo ju od pelotónu už len pár sekúnd. Na čele stíhacieho vlaku boli tímy UAE a Bora-Hansgrohe. Skupinu útočníkov napokon pohltil hlavný balík 4 kilometre pred cieľom. V technickom závere tak začali taktické šachy, keďže pozícia na čele bola kľúčová. V úplnom závere mal najlepšiu pozíciu Pascal Ackermann (BOH), Nemec mal k sebe dokonca trojicu tímových kolegov. V súboji lakeť na lakeť dokázal pretlačiť Johna Degenkolba (:tfr:) i Alexandra Kristoffa (:uae:).

Finiš:

Profil:

 

Výsledky:

 

1.Pascal Ackermann (Ger)BOH4:23:36
2.John Degenkolb (Ger):tfr:
3.Alexander Kristoff (Nor):uae:
4.Davide Cimolai (Ita)Israel Cycling Academy
5.Hugo Hofstetter (Fra)Cofidis
6.Baptiste Planckaert (Bel)Wallonie-Bruxelles
7.Davide Gabburo (Ita)Neri Sottoli – Selle Italia – KTM
8.Lawrence Naesen (Bel):lts:
9.Marco Haller (Aut):kat:
10.Grega Bole (Slo):bmt:

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár