Eschborn – Frankfurt preview: Kristoff zaútočí na piate víťazstvo v rade

zdroj: twitter.com/TeamUAEAbuDhabi

V nedeľu skončilo obdobie klasík a dnes sa rozbehli preteky Okolo Romandie, no jedna nemecká klasika nám ostala. Eschborn – Frankfurt zajtra napíše už svoje 58. vydanie. Posledné štyri ročníky v rade ovládol Nór Alexander Kristoff (:uae:), ktorý nebude chýbať na štarte ani tento rok. Na pelotón je pripravených 187,5 kilometrov a nový záver v centre Frankfurtu. Do profilu pretekov sa vrátia legendárne stúpania ako Ruppertshain (1,3km, priemer 6.7%) a Billtalhöhe (3,5km, max. 8.4%). Prvé spomínané stúpanie je v programe dokonca dvakrát. Najväčší „trhač“ pelotónu však bude už ako obvykle Mammolshainer Berg. Toto stúpanie má vo svojom maxime až 23%, v itinerári je celkom štyrikrát.

Na štarte bude 22 tímov, z toho 12 najvyššej kategórie a 10 prokontinentálnych. Štart pretekov bude v Eschborne, ktoré leží na predmestí samotného Frankfurtu. Žije tam 20 tisíc ľudí a uvidia odštartovanie približne o 12:15. Dojazd bude už ako klasicky v centre Frankfurtu, kde bude záverečný okruh popri rieke Mohan. Cieľovú pásku by mali jazdci prekročiť približne o 17:00. Už ako tradične by sa malo rozhodovať v hromadnom dojazde, kde si na chuť prídu výhradne šprintéri.

Favoriti

Medzi hlavných favoritov patrí obhajca prvenstva Alexander Kristoff (:uae:). Nór tu zvíťazil posledné štyri ročníky. V jeho ceste za piatym titulom bude stáť Michael Matthews (:sun:). Austrálčan túto sezónu zaostáva za očakávaním a preto motivácia bude vysoko. Z tímu Arkea-Samsic môže prekvapiť i takmer zabudnutý André Greipel. Ďalší Nemec John Degenkolb (:tfr:) bude chcieť ukončiť nórsku nadvládu z posledných rokov. Prekvapiť však môžu aj jazdci ako Niccolo Bonifazio (Direct Energie), Pascal Ackermann (BOH) či Magnus Cort Nielsen (AST).

Trasa

Profil

Edícia 2018

Zdroj: eschborn-frankfurt.de

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár