EuroEyes Cyclassics Hamburg: Viviani obhájil prvenstvo, Sagan v desiatke

zdroj: https://twitter.com/quickstepteam

Preteky EuroEyes Cyclassics Hamburg majú za sebou ďalšiu edíciu. Na jazdcov bolo pripravených 216 kilometrov a rovinatý profil sľuboval súboj šprintérov. Do úniku dňa sa dostala pätica jazdcov –  Ivan Cortina (:bmt:), Alessandro De Marchi (:bmc:), Winner Anacona (MOV), Kamil Gradek (CCC) a Evgeny Shaluna (Gazprom-RusVelo). Ich náskok sa však dostal iba na hranicu 3 minút. Pelotón túto snahu kontroloval veľmi pozorne a s blížiacim sa záverom naskok klesal. Napokon bol únik zlikvidovaný 18 kilometrov pred cieľom. Pred samotným záverom to ešte skúsilo niekoľko jazdcov, no bez šance na úspech a tak sa blížilo finále s hromadným dojazdom.

2 kilometre pred cieľom prišiel šok pre domácich fanúšikov. Spadol totiž nemecký šampión Pascal Ackermann (BOH), pre ktorého pracoval i náš Peter Sagan (BOH). Slovák tak vo finiši hájil farby nemeckej Bory. Zranenia však stále nie sú doliečené a tak sa Tourminátor márne snažil dostihnúť Eliu Vivianiho (:qst:), ktorý bol najrýchlejši a obhájil prvenstvo z minlého roku.

Peter Sagan po pretekoch povedal:

„EuroEyes Cyclassics v Hamburgu boli pre mňa prvé preteky po Tour de France, kde som sa už cítil trochu lepšie a mohol naplno pretekať. Myslím, že moja forma deň po dni stúpa, ale stále potrebujem nejaký čas na úplné zotavenie. Až do posledných kilometrov sme šli výborné preteky a celý tím skvelo fungoval, ale nanešťastie Pascalov pád prekazil naše plány. Viviani bol najrýchlejší a vyhral, zatiaľ čo ja som bol desiaty. Teraz je čas zamerať sa na nový cieľ, na Vueltu, ktorá začína už o týždeň.“

Záver:

 

Výsledky:

1.Elia Viviani (Ita):qst:4:46:02
2.Arnaud Demare (Fra)FDJ
3.Alexander Kristoff (Nor):uae:
4.John Degenkolb (Ger):tfr:
5.Matteo Trentin (Ita):mts:
6.Giacomo Nizzolo (Ita):tfr:0:00:01
7.Sacha Modolo (Ita):efd:
8.Niki Terpstra (Ned):qst:
9.Nikias Arndt (Ger):sun:
10.Peter Sagan (Svk)BOH


Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár